Deportes

Sobre Ronald Araujo: "És una esponja, tot el que li dius ho assimila... I segueix amb la mateixa humilitat"

Al 'Què t'hi Jugues!' conversem amb l'entrenador d'Araujo a Rentistas (Uruguai). El Sergio Cabrera va ser qui va recomanar el fitxatge a Ramon Planes.

Sergio Cabrera, sobre els orígens d'Araujo

Sergio Cabrera, sobre els orígens d'Araujo

10:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1608732929379/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

No hi ha cap mena de dubte, Araujo està sent un dels jugadors 'revelació' d'aquest inici de temporada. La lesió de Piqué, els problemes físics d'Umtiti, el rendiment irregular de Lenglet... Molts factors que l'han portat a gaudir d'oportunitats que el jove jugador uruguaià està aprofitant per convèncer a Ronald Koeman i a l'afició blaugrana. Sobre la figura de Ronald Araujo n'hem parlat amb dels seus entrenadors del passat, concretament amb Sergio Cabrera, qui el va entrenar a Rentistas (Uruguai) i el va recomanar a Ramon Planes. Una curiositat: el Sergio és el pare de Leandro Cabrera, jugador de l'RCD Espanyol. A continuació, algun dels ítems més destacats de l'entrevista al 'Què t'hi Jugues!'.


Els origens del fitxatge

"Tinc un amic a Espanya que és Paco Ors que ve molt per Uruguai i Argentina que el va veure jugar aquí i li va cridar l'atenció. L'hi va comentar a Ramon Planes quan era director esportiu del Getafe.

"Coincideixo amb Ramon Planes i prenent un cafè al mes de març de 2018 em pregunta per Ronald. Al cap de 3 mesos va al Barça i se l'emporta cap allà".

"Les condicions d'ell són immillorables. Però ha tingut la fortuna que moltes persones s'han creuat en el seu camí perquè arribi aquí"

"Quan el vam fitxar aquí a Rentistas ell destacava de pivot. Anava fort... Li vam veure condicions per endarrerir-lo al camp i el vam posar de central".

El Madrid també es va interessar

"Podria haver anat al Reial Madrid. A través dels anys hem fet molt bona amistat amb Ramón Martínez. El 2018 el primer partit de Lliga que juga Getafe contra Reial Madrid, tinc una trucada telefònica del Ramón. Vaig pensar que m'estava trucant perquè estava amb el Leandro (Cabrera), però em va dir: "Vull que em diguis si Ronald Araújo ja està per al primer món".

"Era molta responsabilitat per a mi també dir-li. Li vaig dir "crec que ha de donar un pas previ. Vostè m'està parlant del Reial Madrid. Potser el filial..."

"Als 8 o 9 dies el fitxa el Barça. El Madrid també estava després d'ell. I també tinc gent amiga que estava fent el seguiment per a l'Atlètic de Madrid".

"El destí estava marcat per anar al millor futbol de món, i a un gran. Li va tocar al Barça".

La figura de Ramon Planes

"Ramon Planes 'l'alma mater' d'aquest tema. Ramon Planes em repeteix sempre el mateix: 'No m'oblido de la teva paraula. És una esponja aquest noi. Tot el que li dius ho assimila i tracta d'aplicar-ho. I segueix amb la mateixa humilitat'".

Comparant amb Carles Puyol

"Comparar amb Puyol? És tirar-li una motxilla massa gran. Físicament no són iguals. Puyol ha estat un monstre. Per arribar a ser un monstre Ronald haurà de guanyar moltíssimes coses com guanyen els monstres. No és d'un dia per l'altre".

Sobre el poder golejador

"Ell té aquestes coses de resolució ràpida tot i ser gran. Aquí ha fet molts gols, de falta, de cap, d'un córner. Potser és per la seva anterior posició de davanter".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00