Sociedad

Els Mossos d'Esquadra habiliten un sistema per agafar hora online per denunciar delictes menys greus

Pàgina web dels Mossos d'Esquadra / mossos.gencat.cat

Barcelona

A partir d'ara, es pot agafar cita prèvia per posar una denuncia davant dels Mossos d'Esquadra. Un sistema que serveix només pels delictes menys greus i que permetrà evitar aglomeracions, sobretot ara, en temps de pandèmia. Era una assignatura pendent que es va anunciar fa mesos i que, per fi, s'ha posat en marxa. Ja es pot denunciar agafant hora a la comissaria a través de la web dels mossos. La policia demana fer-ho en la comissaria més propera al delicte patit.

El tràmit és senzill: El primer que cal fer és indicar el delicte que es vol denunciar. Només serveix per aquells menys greus: furts, robatoris, lesions, amenaces o ocupacions d'immoble. Queden fora del sistema de cita prèvia els delictes contra la llibertat sexual o les denuncies per violència masclista o domèstica, ja que són casos més greus i cal anar directament a comissaria a presentar una denuncia. Malgrat aquesta nova opció, en la resta de casos, no és obligatori agafar hora i la ciutadania pot atansar-se com fins ara a una comissaria per denunciar. El sistema està pensat per evitar aglomeracions i cues, sobretot ara en context de pandèmia, quan a més d'evitar l'espera pot servir per esquivar contagis.

Després d'omplir diverses caselles, ens deixaran escollir una hora que caducarà si arribem més de 10 minuts tard a la cita. La web funciona 24 hores, i, de moment, no es pot sol·licitar cita per telèfon.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00