Domingo, 17 de Enero de 2021

Otras localidades

Incendios forestales

La Conselleria d'Agricultura destina 1.5 milions d'euros a inversions post-incendi a Llutxent

L'incendi al municipi de La Vall d'Albaida ha sigut l'incendi forestal més gran dels últims 8 anys a la Comunitat Valenciana

Fotografia del municipi de Llutxent amb la serra al fons

Fotografia del municipi de Llutxent amb la serra al fons / Jose A. Bernat Bacete (Getty Images)

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina 1,5 milions d'euros a inversions post incendi a Llutxent, després del foc que en 2018 va afectar sis municipis i va calcinar prop de 3.000 hectàrees.

Més de mig centenar de persones han treballat en les actuacions de reparació, restauració i recuperació executades conjuntament per les direccions generals de Prevenció d'Incendis i de Medi natural.

El balanç de les obres, el termini d'execució de les quals va acabar el passat 15 de novembre, comprèn una àmplia bateria d'accions per a conservar el sòl, recobrar la vegetació i reconstruir l'equipament després de l'incendi, el forestal més greu registrat en la Comunitat Valenciana en els últims vuit anys.

La secretària autonòmica d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, ha remarcat en un comunicat l'esforç de l'administració per a tramitar a temps la justificació dels projectes per part dels Ajuntaments beneficiaris d'unes ajudes directes per valor de 939.278 euros.

Als 939.000 euros destinats als Ajuntaments per a inversions en la zona, se sumen els 600.000 corresponents als treballs d'emergència realitzats durant els primers sis mesos posteriors a l'incendi.

Així, en aquesta primera fase la Conselleria va completar la construcció de 6.497 metres lineals de fajinas i 324 metres cúbics de albarradas -dos elements destinats a evitar l'erosió i retenir el sòl- i va gestionar 1.549 metres cúbics de fusta, entre altres treballs.

En matèria d'equipament els treballs s'han centrat en recuperar rutes i senderes com les dels Monestirs (un recorregut de 90 quilòmetre) o la del PR-CV 434 de 18,4 km de distància i en la reposició de menjadores i abeuradors per a animals i caixes nius d'ocells insectívors.

Ara comença un període de seguiment del comportament de la revegetació natural de la zona afectada sobre la qual, després d'una avaluació, es dissenyaran les tasques de gestió necessàries per a prevenir el risc d'incendis.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?