Miércoles, 27 de Enero de 2021

Otras localidades

Agua

Acaben les proves de la desnitrificadora d'aigua de Maó

Al gener es traspassarà a Sanitat tota la documentació per a que doni els permisos per posar la planta en funcionament

2021 hauria de portar aigua de gran qualitat a Maó.

2021 hauria de portar aigua de gran qualitat a Maó. / Pixabay.

La desnitrificadora d’aigua de Maó hauria d’acabar aquesta setmana la seva fase de proves. En començar l’any està previst entregar a Sanitat tota la documentació per a que doni els permisos pel seu us i rebaixar la contaminació dels pous del municipi. Així ho ha anunciat la primera tinent de batle de l’Ajuntament de Maó, Conxa Juanola.

Aquesta planta ha de donar resposta al problema de la contaminació per nitrats de l’aigua de consum. Val a dir que al 2020 s’han fet 75 analítiques a les xarxes de distribució d’aigua i només cinc han estat dins dels límits marcats per la Organització Mundial de la Salut de 50 mil·ligrams per litre. Només la xarxa de distribució de Sant Climent aprova la mitat de les proves. La resta no han superat cap examen.

A partir del gener serà el torn de Sanitat que haurà de donar el vist-i-plau per a que es pugui utilitzar. Aquest procés pot durar mesos. A Es Castell la tramitació es va allargar per espai d’un any.

Aquesta planta ha de reduir dràsticament el percentatge de nitrats a una part de l’aigua que es tornarà a injectar als pous per a rebaixar el nivell global de contaminants. Cal recordar que si el número de nitrats oscil·la entre els 50 i els 100 mg/l l’aigua segueix sent potable, però no recomanable per a col·lectius de salut més dèbil.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?