Directo

PREMIOS ORTEGA Y GASSET Sigue en directo la entrega de los Premios Ortega y Gasset de Periodismo 2024

Sociedad

El Mateu Orfila obre una segona UCI i cancel·la les operacions programades

La segona UCI implica que s'han de suspendre les operacions quirúrgiques previstes

Foto d'arxiu / Cadena SER

Mahón

La direcció de l’Hospital Mateu Orfila ha decidit aquest migdia reorganitzar alguns serveis davant l’increment de casos de COVID-19 que s’estan diagnosticant en els últims dies i que podrien afectar a l’activitat assistencial del centre.

En concret, s’ha acordat suspendre tota l’activitat quirúrgica programada per demà divendres i el proper dilluns i només es mantindran les intervencions oncològiques i urgents.

Tot i que la pressió d’ocupació de malalts COVID-19 a planta de Medicina Interna és baixa, amb tres pacients ingressats a dia d’avui, la situació al servei de medicina intensiva és més crítica. Aquest matí, a UCI hi havia 3 pacients COVID i altres 3 pacients amb altres patologies. L’ingrés aquets migdia d’un quart pacients No COVID a aquest servei ha fet que s’hagi acordat destinar la Unitat de Reanimació Post Anestèsica (URPA) com a UCI no COVID i traslladar-hi dos pacients. Així, la UCI queda amb 5 pacients (3 COVID i 2 no COVID) i la URPA, amb 2 pacients no COVID.

Hem de recordar que el pla de contingència de l’Hospital Mateu Orfila contempla la possibilitat de poder triplicar la capacitat per a pacients crítics i el centre està preparat per poder arribar als 21 llits d’UCI.

La direcció del centre avaluarà dilluns la situació per determinar si és necessari fer algun canvi en la planificació de l’activitat al centre o es poden reobrir els quiròfans per a l’activitat programada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00