Miércoles, 27 de Enero de 2021

Otras localidades

El Mateu Orfila obre una segona UCI i cancel·la les operacions programades

La segona UCI implica que s'han de suspendre les operacions quirúrgiques previstes

Foto d'arxiu

Foto d'arxiu / Cadena SER

La direcció de l’Hospital Mateu Orfila ha decidit aquest migdia reorganitzar alguns serveis davant l’increment de casos de COVID-19 que s’estan diagnosticant en els últims dies i que podrien afectar a l’activitat assistencial del centre.

En concret, s’ha acordat suspendre tota l’activitat quirúrgica programada per demà divendres i el proper dilluns i només es mantindran les intervencions oncològiques i urgents.

Tot i que la pressió d’ocupació de malalts COVID-19 a planta de Medicina Interna és baixa, amb tres pacients ingressats a dia d’avui, la situació al servei de medicina intensiva és més crítica. Aquest matí, a UCI hi havia 3 pacients COVID i altres 3 pacients amb altres patologies. L’ingrés aquets migdia d’un quart pacients No COVID a aquest servei ha fet que s’hagi acordat destinar la Unitat de Reanimació Post Anestèsica (URPA) com a UCI no COVID i traslladar-hi dos pacients. Així, la UCI queda amb 5 pacients (3 COVID i 2 no COVID) i la URPA, amb 2 pacients no COVID.

Hem de recordar que el pla de contingència de l’Hospital Mateu Orfila contempla la possibilitat de poder triplicar la capacitat per a pacients crítics i el centre està preparat per poder arribar als 21 llits d’UCI.

La direcció del centre avaluarà dilluns la situació per determinar si és necessari fer algun canvi en la planificació de l’activitat al centre o es poden reobrir els quiròfans per a l’activitat programada.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?