Miércoles, 27 de Enero de 2021

Otras localidades

Transporte aéreo

Les aerolínies demanaran al final de la venda de passatges la condició de resident

El Govern balear confia en evitar pràctiques il·lícites de les companyies aèries

La nova mesura evitarà actuacions il·lícites de les aerolínies a l'hora de vendre bitllets d'avió als residents.

La nova mesura evitarà actuacions il·lícites de les aerolínies a l'hora de vendre bitllets d'avió als residents. / Pixabay.

Les aerolínies i navilieres hauran de preguntar la condició de resident de les Illes al final del procés de compra d’un passatge i no a l’inici a partir de l’1 de març.

Ho ha anunciat el conseller balear de Mobilitat, Marc Pons. La mesura s’ha inclòs als Pressupostos Generals de l’Estat. D’aquesta manera s’evitarà que les companyies de transport apliquin tarifes diferents segons si l’usuari és resident o no.

Marc Pons explica que l’any passat l’Estat va destinar 212 milions d’euros a compensar el transport de viatgers insulars i part d’aquests doblers no es destinaven a aquesta fi sinó a engreixar el compte de resultats de navilieres i aerolínies.

El conseller recorda que quan es va incrementar el descompte de resident del 50 al 75% del preu del bitllet ja van detectar un increment injustificat del cost dels passatges per a beneficiar a les aerolínies.

Aquesta petició de preguntar per la condició de resident a la fi del procés és una reclamació del Govern balear a l’Executiu Central que s’arrossegava des de feia temps i que ara veu la llum.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?