Miércoles, 27 de Enero de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Les festes nadalenques deixen 45 nous contagis de Covid a Menorca

Un home de 58 anys entra a la UCi i agreuja la saturació d'aquest servei al Mateu Orfila

Els casos de Covid-19 a la UCI han obligat a desprogramar, per ara, 22 intervencions quirúrgiques al Mateu Orfila.

Els casos de Covid-19 a la UCI han obligat a desprogramar, per ara, 22 intervencions quirúrgiques al Mateu Orfila. / PIXABAY.

El Servei de Salut ha declarat 45 nous positius per Covid a Menorca durant el darrer dia. Això apuja el total de casos actius a 215 i el total des que va començar la pandèmia a 1.353. Bona part d'aquests nous contagis provenen de trobades familiars durant l'inici de les festes nadalenques.

Aquests 45 nous casos estan tots sota control de les UVAC.  En total, les unitats volants vigilen a 201 persones contagiades. A elles se'ls han de sumar quatre malalts que es troben a planta de Medicina Interna del Mateu Orfila i quatre més que són a la UCI de l'hospital. També hi ha sis professionals sanitaris que estan a cura de Salut Laboral.

Val a dir que dues persones que estaven vigilades per les UVAC han empitjorat i han estat ingressades a planta. També hi ha un home de 58 anys que ja era a Medicina Interna que ha estat traslladat a la UCI. Aquest fet empitjora la situació de Cures Intensives  que ahira ja va haver d'obrir una segona sala (la de reanimació post operatòria) i desprogramar algunes intervencions quirúrgiques per manca d'espai. Caldrà esperar a dilluns per saber si la gerència del Mateu orfila reobre els quiròfans o els manté al mínim.

La bona notícia és que un total de 56 pacients que estaven en seguiment UVAC han rebut l'alta.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?