Sociedad

Carta blanca a les Universitats perquè puguin fer exàmens online o presencials

El Govern permet que algunes de les proves que estan programades perquè es facin de forma presencial en les pròximes setmanes passin a ser telemàtiques donada la situació epidemiològica

Estudiants fent l'examen de zoologia aquest dijous a l'aula pb6 de la Facultat de Ciència de la UDG sense que es respectés la distància de seguretatCADENA SER

Barcelona

Cada universitat té autonomia per decidir si vol que aquells exàmens que tenia previstos fer aquest mes de gener en format presencial, i que poden adaptar-se de manera òptima al format online, passin a fer-se des de casa. Això es permet perquè la situació que es viu al territori a causa de la pandèmia és excepcional, segons explica la directora general d'universitats, Victòria Girona, en declaracions a Ser Catalunya. "Entenc que amb la situació que hi ha ara d'incertesa, sí que es pot fer. Ara bé, hi ha proves que sí que es poden passar online, però hi ha algun tipus d'avaluació en què no es pot fer".

En conseqüència, la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona ja ha decidit que part de les proves que tenia programes perquè es fessin des del centre aquests dies passin a fer-se en format telemàtic, sempre que es pugui seguir garantint la qualitat. Tot i això, diuen que aquest canvi tampoc no és gaire significatiu perquè la majoria d'exàmens ja els tenen adaptats a aquest nou format, donat que ja ho van preveure des de l'inici de curs perquè fos d'aquesta manera.

La Universitat de Girona està estudiant si fa aquesta modificació o no. Aquestes últimes hores, hi ha hagut reunions del rectorat amb els degans de les facultats i amb el Consell d'Estudiants per decidir què fan. De fet, en unes fotografies a què ha tingut accés Ser Catalunya, es veu l'examen de zoologia de la facultat de ciències que es va fer ahir a l'aula pb6 on els estudiants estan fent la prova sense que es respecti la distància mínima de seguretat. La directora general d'universitats de la Generalitat posa en dubte que aquestes fotografies siguin d'aquest dia, però, en tot cas, accepta que com que els alumnes porten mascareta està clar que la imatge correspon a l'època de la pandèmia, i, en tot cas, no s'estan complint amb les mesures de seguretat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00