Viernes, 30 de Julio de 2021

Otras localidades

Ensenyament

Retorn incert a les aules

Sindicats i associacions de mares i pares carreguen contra el Departament d'Ensenyament: asseguren que ha faltat planificació a l'hora de plantejar de nou el retorn del curs escolar.

Ventilar les classes, un dels elements clau per reduir el risc de contagi, es fa encara més feixuc per alumnes i professors pel fred que pot fer a les aules.

Ventilar les classes, un dels elements clau per reduir el risc de contagi, es fa encara més feixuc per alumnes i professors pel fred que pot fer a les aules. / ACN

Avui, dilluns 11 de gener, ha estat el dia de tornar a l'escola, per segon cop en aquest curs marcat per la pandèmia de la COVID-19. Un retorn que, com va passar al setembre, ha aixecat polseguera tant entre sindicats de professors com a les associacions de mares i pares d'alumnes. Els dos col·lectius asseguren que, davant les alarmants dades epidemiològiques, pitjors que les de setembre, ha mancat plantejament per part del Departament d'Ensenyament per garantir la seguretat als centres educatius, sobretot pensant, apunten, en els possibles contactes i contagis que s'hagin produït durant l'aturada nadalenca.

Ferran Barri, portaveu d'Educació del sindicat CSIF a Tarragona als estudis de Ràdio Reus. / Joel Reche

Una situació que, a més, s'ha complicat amb el temporal Filomena i les baixes temperatures que han arribat amb ella: ventilar les classes, un dels elements clau per reduir el risc de contagi, es fa encara més feixuc per alumnes i professors pel fred que pot fer a les aules. Des d'aFFaC, les Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya, a través de la seva presidenta Belén Tascón, defensen la necessitat de mantenir les classes presencials per assegurar la igualtat en l'educació, però troben a faltar que el Departament hagi instal·lat sistemes de filtració d'aire i altres dispositius semblants per evitar haver d'obrir finestres a les aules.

Tot plegat en un dilluns en què també es reincorporen a les escoles mestres i professors que pertanyen a grups de risc i que van poder romandre a casa a l'inici de curs el passat de setembre. Abans de Nadal, el departament d'Ensenyament va citar-los de nou a treballar aquest matí. El portaveu del sindicat de funcionaris CSIF, Ferran Barri, carrega contra aquesta decisió, diu que aquests mestres afronten la situació amb ansietat i que alguns d'ells han agafat la baixa per evitar tornar als centres. Un posicionament que també comparteix el seu homònim d'UGT, Agustín Candel.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?