Sociedad

Aragonès: "Mantenir les eleccions ha de ser una decisió de consens de les diferents formacions"

El cap de l'executiu català torna a fer una crida a formar un govern amb JuntsperCat, PDECAT, la CUP i els comuns

ENTREVISTA. Pere Aragonès: "Mantenir les eleccions ha de ser una decisió de consens de les diferents formacions"

ENTREVISTA. Pere Aragonès: "Mantenir les eleccions ha de ser una decisió de consens de les diferents formacions"

Barcelona

El president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, ha evitat respondre si hi haurà eleccions el 14 de febrer. Ho ha dit aquest matí en una entrevista a ‘Aquí, amb Josep Cuní’ de S Catalunya. El cap de l’executiu català ha assegurat, però, que treballaran perquè es pugui votar el 14 de febrer, però també perquè es pugui fer el màxim d’activitat social i econòmica. Aquesta setmana hi ha diverses reunions amb les formacions polítiques per decidir que es fa amb els comicis. Aragonès ha remarcat que suspendre les eleccions o no ha de ser una decisió consensuada: “Mantenir les eleccions ha de ser una decisió de consens de les diferents formacions".

D’altra banda, Pere Aragonès ha confirmat que ha mantingut una trobada amb Laura Borràs per parlar sobre la campanya electoral. I és que el cap de l’executiu català ha reafirmat la seva voluntat de formar un govern amb Junts per Catalunya, PDECAT, la CUP i els Comuns. Ha remarcat que són els més preparats per liderar aquest govern i ha fet una crida a totes les formacions que aposten per l’amnistia i el dret a l’autodeterminació: “Som els més preparats per liderar un govern amb partits que apostin per l’amnistia i l’autodeterminació”.

El que sí ha deixat clar el president en funcions, Pere Aragonès, és que no pactarà amb el PSC a Catalunya. Aragonès ha remarcat que una cosa és el govern de la Moncloa i un altra el de la Generalitat. De fet, Pere Aragonès ha afirmat que els dos partits representen projectes antagònics i que no és viable una governança entre ells: “A Catalunya, l’alternativa és Esquerra liderant un govern ampli o els partits del 155”.

Durant l’entrevista a Ser Catalunya, el cap de l’executiu català, Pere Aragonès, ha remarcat que en aquests moments no poden descartar cap escenari davant la pandèmia. Ha assegurat que treballen per evitar el confinament domiciliari, però que el virus els ha ensenyat a anar amb prudència. Ha dit, a més, que un confinament total té unes conseqüències socials, econòmiques i psicològiques molt complicades: “El nostre objectiu ha de ser evitar un confinament domiciliari”.

Pere Aragonès també ha comentat la complexitat de les restriccions que estan adoptant. Ha afirmat que és conscient del cost electoral que poden tenir, però que prefereix ‘salvar vides que guanyar vots’. Aragonès també ha assegurat que ell hagués preferit que les eleccions haguessin estat abans.

ENTREVISTA. Pere Aragonés (President de la Generalitat en funcions): “Farem tot el possible per evitar ajornar les eleccions”

46:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1610355740129/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00