Sociedad
Transporte aéreo

Iberia ajorna la represa dels vols amb Madrid

Si no hi ha noves cancel·lacions aquest dimarts capvespre s'ha de reprendre la ruta

La neu segueix afectant els vols amb Madrid. / Jesús Hellín-EP

Mahón

AENA espera reconnectar la ruta aèria de Menorca amb Madrid aquest vespre. Per ara està previst que voli l’avió que ha de venir aquesta nit procedent de la capital d’Espanya. S’ha cancel·lat l’aparell que havia d’enlairar-se aquest matí a les set per volar cap a Madrid.

Aquesta també era la previsió per ahir dilluns, però, finalment, el vol de la nit es va suspendre tot i haver estat programat durant hores.

La ruta entre Madrid i Menorca està suspesa des de divendres a la tarda quan ja es va cancel·lar el primer vol.

 Des AENA s'indica que les operacions a Barajas s'estan reprenent de manera gradual i es demana a la gent que només es dirigeixi a l'Aeroport Adolfo Suárez si té confirmat el vol.

Madrid es troba sota una situació absolutament inusual amb una forta nevada producte de la borrasca Filomena a la qual està seguint una onada de fred que està gelant el mantell blanc. El gel és molt perillós en la navegació aèria per dos motius. D'una banda l'adherència dels avions a la pista per les maniobres d'enlairament i, especialment, la frenada en l'aterratge. De l'altra, el gel que es forma sobre el fusellatge de l'avió suposa un pes afegit enorme que dificulta la maniobrabilitat de l'aparell a més de perjudicar alguns elements per al maneig del vehicle.

Les connexions amb Barcelona i Palma operen amb normalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00