Lunes, 18 de Enero de 2021

Otras localidades

La connexió grega

Carles Figuerola, periodista

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Fa uns dies tot el món s'enviava felicitacions i desitjava un 2021 molt diferent de l'any passat, un 2020 desagradable i antipàtic. En quatre dies no canvien les coses i la tònica fins ara ha empitjorat amb el necessari confinament.

Veure la ciutat a mig gas, amb establiments tancats, és una imatge trista i desoladora, però no queda més remei per a evitar més contagis i col·lapses.

L'any que hem encetat fa uns dies ens ha portat de moment nevades, fred i per als futbolers un Alcoyano-Reial Madrid diferent de l'anterior eliminatòria del 2012, perquè es jugarà a porta tancada, sense aficionats i només es podrà veure per la televisió.

I és la xicoteta pantalla qui ha donat una satisfacció a Alcoi a l'inici del nou any. Gràcies a la ficció, en les retines dels espectadors la ciutat d'Atenes de 1944 ,en l'últim període de l'ocupació nazi ,són els carrers i alguns interiors alcoians. Tot transcorre en el penúltim episodi de la sèrie 'Dime quién soy', anomenat Albatros.

La protagonista, Amelia Garayoa, s'allotja en un hotel grec, el restaurant és el Cercle Industrial. També crida l'atenció la transformació de la Casa de Cultura en seu de la wehrmacht, el canvi de l'avinguda del País Valencià, l'entorn del CADA, el carrer de Sant Josep i el de Joan Cantó Els plànols zenitals dels carrers del centre aporten una visió diferent i més ritme visual en l'escena que Amelia passa per eixa zona. I són molt adients les localitzacions en les fàbriques abandonades amb plànols que evoquen estar en plena guerra. Com a curiositat, el que més pot xocar per al que coneix Alcoi és que de l'entrada lateral de l'església de Sant Maure done accés a l'interior d'un temple grec ortodox. O que de sobte, després de veure paisatges urbans camuflats de l'Alcoi quotidià, aparega com una estampa digital el Partenó. Trucs de la imatge i de la ficció, però que han servit per a establir una connexió fins ara inexistent entre Alcoi i Atenes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?