Sociedad

Barcelona sancionarà les persones que portin nens en patinet elèctric

L'Ajuntament vol obligar els usuaris d'aquests vehicles a portar casc i tenir assegurança

Un jove en patinet elèctric per la vorera del passeig Marítim de BarcelonaACN

Barcelona

Barcelona intensificarà a partir de dilluns les sancions als patinets elèctrics. La Guàrdia Urbana multarà els usuaris que viatgin amb una altra persona en aquest vehicle, i això inclou els pares que porten els nens en patinet. A més l'Ajuntament vol obligar els usuaris a portar cas i a tenir una assegurança.

Barcelona adaptarà la seva ordenança de circulació a la nova normativa de la DGT que ha entrat en vigor aquest mes i intensificarà el control dels patinets elèctrics. Tots els agents de la guàrdia urbana tindran indicacions de multar aquells vehicles que circulin per les voreres o per altres espais destinats exclusivament als vianants, com la Plaça de Catalunya. La normativa municipal ja estableix que als patinets només hi pot anar una persona, però a partir d'ara, amb la regulació que ha fet el govern espanyol, ja no es farà la vista grossa i es sancionaran els usuaris que portin una altra persona al patinet.

El tinent d'alcalde de seguretat, Albert Batlle, diu que "pot quedar molt simpàtic i entranyable la mare o el pare que porta el nen en el patinet, però és un perill i ho controlarem especialment". Batlle diu que és necessari fer-ho per garantir la seguretat en aquests vehicles de mobilitat personal que, a partir d'ara, tampoc podran circular per aquells espais que estiguin reservats exclusivament als vianants. Per exemple, la Plaça de Catalunya o el tram del carrer Còrsega entre el Passeig de Gràcia i la Rambla de Catalunya.

Encara trigarà uns mesos, però l'Ajuntament de Barcelona vol modificar l'ordenança per obligar als conductors de patinets a portar casc i a tenir una assegurança. Bàsicament, diu la regidora de Mobilitat, Roda Alarcon, perquè són dos elements importants en cas d'accident. Segons dades de la guàrdia urbana, l'any passat es van registrar més de 500 accidents en els que hi havia implicat un patinet. L'Ajuntament planteja el casc per als patinets, però no per a les bicicletes.

Pel que fa a les sancions, l'any 2020 se n'han posat 8.500, un 29% més que en 2019. La gran majoria per conductes de risc o circular per llocs per on no ho poden fer. També s'han posat 2.700 multes a empreses de patinets compartits que estan operant a la ciutat sense llicència. L'Ajuntament està treballant per regular aquesta activitat. Assegura que ja té una proposta de normativa que ara es treballarà amb el sector amb l'objectiu de poder obrir el concurs a començaments d'estiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00