Jueves, 21 de Enero de 2021

Otras localidades

INFRAESTRUCTURES

"Un autèntic desgavell ferroviari"

Alcaldes i ciutadans del Camp de Tarragona continuen criticant, un any després, la posada en marxa del Corredor Mediterrani, que ha suposat pèrdues de serveis pel territori.

Vista aèria dels treballs per enllestir la connexió de la variant de Vandellòs al corredor mediterrani, ara fa tot just un any.

Vista aèria dels treballs per enllestir la connexió de la variant de Vandellòs al corredor mediterrani, ara fa tot just un any. / ACN

Un any després de la posada en marxa del Corredor del Mediterrani, Tarragona continua denunciant que ha suposat “un desgavell ferroviari”: així ho defineixen alcaldes i la pròpia societat civil, que carreguen contra la pèrdua de serveis que ha suposat la nova variant de Vandellòs.

A Tarragona ciutat, els Euromed han deixat de passar per l’estació urbana del centre -han estat desviats cap a l'estació del Camp- i s'ha dilatat la freqüència de pas dels regionals. Pau Ricomà, l'alcalde, emfatitza que la única solució és fer passar les mercaderies per l'interior: “mentre continuïn passant per on passen els convois de viatgers, continuarem tenint un problema de saturació i un pèssim servei”.

Salou, per la seva banda, s'ha quedat sense l'estació del centre i els usuaris s'han de desplaçar fins a la perifèrica de Port Aventura mentre no es construeixi la nova. També s'han perdut freqüències diàries, igual que ha passat a Cambrils, i no s'ha iniciat el desmantellament de la via antiga. L'alcalde, Pere Granados, carrega contra les administracions superiors per no haver completat el projecte i no complir terminis.

Segons l'Associació per la Promoció del Transport Públic, la majoria dels viatgers de la línia de la costa, 700.000 anuals, han acabat optant pel vehicle privat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?