Jueves, 05 de Agosto de 2021

Otras localidades

Accidentes industriales

IQOXE: un any després, sense canvis

UGT i CCOO denuncien que l'accident podia representar un abans i un després per la principal indústria del territori, però la normativa de seguretat industrial segueix exactament igual i la "precarització" del sector, que es nodreix d'empreses subcontractades, també.

Les instal·lacions d'IQOXE després de l'explosió del passat 14 de gener de 2020.

Les instal·lacions d'IQOXE després de l'explosió del passat 14 de gener de 2020. / ACN

Un any després de l'explosió que va sacsejar la indústria química, res ha canviat. IQOXE havia de representar un abans i un després per la principal indústria del territori, però un any després de l'accident i també després d'una comissió parlamentària, no hi ha cap resultat visible. Així ho denuncien els sindicats CCOO i UGT: la normativa de seguretat industrial segueix exactament igual i la "precarització" del sector, que es nodreix d'empreses subcontractades, també continua igual.

Pel secretari d'Indústria de CCOO a Catalunya, José Martin, "la Generalitat ja fa mesos que està en mode electoral", i apunta que després de les eleccions encara caldrà esperar que el nou executiu comenci a arrencar. Tot plegat, mentre continua vigent la mateixa normativa del sector que la companyia, a l'espera del que digui la causa judicial oberta, afirma que no s'ha saltat mai. Joan Llort, el secretari general d'UGT a Tarragona, acusa tant govern com oposició de manca de voluntat política. "Potser és que som d'una demarcació que no molesta massa", diu.

Tots dos mostren molt poques esperances que a curt termini el Parlament endureixi la normativa, fins i tot en aquells punts en què el consens és total, com són un millor blindatge de les sales de control, que les empreses guardin la informació tècnica de manera que no pugui desaparèixer en una explosió, o fins i tot l'inici d'una campanya sistematitzada de formació a la població, un punt per al qual no cal ni tan sols cap modificació legislativa i que podria estar en marxa ara mateix si hi hagués voluntat política.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?