Viernes, 22 de Enero de 2021

Otras localidades

ESPECIAL HOY POR HOY ESPECIAL HOY POR HOY Sigue en vídeo en directo el especial 'Hoy por Hoy' desde La Rioja

El final de l'insomni al bressol de l'oci nocturn de Sitges

La fiscalia es querella contra tres bars que sobrepassaven els volums màxims i denuncia per prevaricació a tres funcionaris municipals que "van tolerar-ho"

Imatge nocturna de Sitges

Imatge nocturna de Sitges / Getty Images

La fiscalia posa punt final a l'insomni dels veïns dels carrers Bonaire i Joan Tamida, el nucli de l'oci nocturn de Sitges. El fiscal de Medi Ambient de Barcelona ha denunciat a tres funcionaris de l'Ajuntament de Sitges que van ignorar les denúncies dels veïns del casc antic, que durant anys es van queixar que l'altíssim volum de la música de bars i discoteques no els deixava dormir. El ministeri es querella també contra els tres propietaris de tres d'aquests locals, per superar els volums permesos i desobeir quan les autoritats els van obligar a tancar.

Els investigadors han comprovat que el so dels locals sobrepassa de llarg els límits permesos i que, de nit, dins les cases, a habitacions i menjadors, en un dels casos, s'enfila a més de 40 decibels. Aquest soroll equival al so del trànsit enmig del carrer o a una discussió. El ministeri públic assegura que la contaminació acústica impedeix el descans dels veïns i pot afectar a la salut física i psíquica. De fet, els investigadors donen fe que alguns dels veïns han patit insomni, fatiga, nerviosisme, ansietat o estrès i han hagut de rebre tractament mèdic.

El ministeri públic acusa els bars d'un delicte de contaminació acústica i de desobediència, per negar-se a tancar o per desconnectar els limitadors de soroll. A més, es querella per prevaricació contra dos enginyers i un tècnic municipal que, entre 1986 i 2018, van ignorar les queixes dels veïns. L'escrit assenyala que els funcionaris "van ometre la seva obligació d'inspecció i control dels locals" i parla d'irregularitats en els documents municipals. El fiscal també censura que els tècnics no donessin una resposta eficaç a les reiterades queixes i denúncies dels veïns.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?