Sociedad

La Generalitat comença a tapar el gran pou de la L9 del carrer Mandri

El departament de Territori diu que amb això es reprenen els treballs de la línia 9, però encara passaran mesos abans no comencin les obres ferroviàries

El pou del carrer Mandri vist des del satèli·lit de Google Maps / Google Maps

Barcelona

El govern català iniciarà en els propers dies els treballs per tapar el gran pou de la línia 9 del metro, que es va fer al carrer Mandri de Barcelona pensant en què per allà sortiria una de les tuneladores d'aquesta obra. Ara ja no és necessari i es cobriran 730 metres quadrats dels 800 que té el forat. El departament de Territori explica en un comunicat que amb això es reprenen les obres del tram central de la L9, però les obres al túnel no començaran fins a finals d'any.

Pel pou del carrer Mandri ja no sortirà cap tuneladora perquè la que ho havia de fer no continuarà excavant, es desmuntarà i sortirà per un altre punt de la ciutat. Per això, aquest gran forat ja no té sentit i en els propers dies començaran els treballs per tapar-lo. El secretari d'Infraestructures, Isidre Gavín, explica que una de les primeres coses que es farà és desmuntar la gran grua groga que està sobre el pou. Després es farà la cobertura del forat i es reurbanitzaran els terrenys que ocupa.

L'actuació té un cost previst de 4 milions d'euros i els treballs s'allargaran més d'un any. El departament de Territori diu que amb aquests treballs preparatoris reinicia les obres del tram central de la Línia 9 que va de Zona Universitària fins a Sagrera. Aquest mes i el que ve s'encarregaran els projectes de les estacions de Lesseps, Guinardó, Sanllehy, Maragall i Putxet. Però la tuneladora no tornarà a treballar fins a finals d'any. Les obres d'aquest tram estan valorades en 946 milions d'euros.

L'actuació de Mandri obligarà a tallar una de les voreres i un carril de circulació a partir de dissabte 30 de gener i s'haurà de traslladar la parada d'autobús. També s'afectarà el passeig de la Bonanova.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00