Domingo, 17 de Enero de 2021

Otras localidades

El pitjor any de l'aeroport de Girona

Hi ha hagut tan poques operacions que per primer cop en molts anys Ryanair no és la principal aerolínia de l'aeroport: ho és l'escola d'aviació de Barcelona

Interior de l'aeroport de Girona-Costa Brava

Interior de l'aeroport de Girona-Costa Brava / ACN

Ryanair, que ha estat el principal motor de l’aeroport, des del novembre no ha enlairat cap avió. En tot l'any han passat per Vilobí 172.000 viatgers. Tenint en compte que fa dos anys l’aeroport es va quedar a les portes dels 2 milions de passatgers, representa una caiguda del 91 %. Després de Reus, és el segon aeroport de l'estat que perd més passatgers.

La pandèmia ha fet baixar un 97 per cent l'arribada de britànics, que eren el principal punt d'origen de visitants. Ara estan a la quarta posició, per darrera dels holandesos, italians i alemanys.

La nota positiva la posa el transport per mercaderies, aquest any s’ha disparat un 300 %, amb 327 tones. Una aposta que ha engegat AENA per diversificar l’activitat. Aquest estiu, de fet, hi va aterrar un dels avions més grans del món i que s'ha utilitzat sobretot els últims mesos per transportar material sanitari.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?