Última hora

Muere un hombre en San Esteban de Pravia (Asturias) a causa del temporal

Sociedad
Coronavirus Covid-19

Polèmica a Riudoms per la vacunació de l'alcalde i un regidor

Van rebre les dosis sobrants en una residència. La direcció del centre assegura que va ser després de descartar altres opcions per no haver-les de llençar.

Vacuna de la Covid-19 / ACN

Riudoms

L'alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, i un regidor del govern van rebre dimarts la vacuna de la Covid-19 a la residència geriàtrica l'Onada. Van accedir a fer-ho peruqè va quedar un vial obert després de vacunar professionals i residents, i les injeccions s’havien de posar abans de 15 minuts; Si no, s’havien de llençar.

El centre ha fet un comunicat lamentant “el compromís” en què ha posat el batlle i explicant que van trucar a la responsable de vacunació del Camp de Tarragona per veure què havien de fer. La primera opció va ser el CAP, però la responsable ho va declinar perquè l'endemà es vacunava tot el personal i sobrarien vacunes. La segona opció va ser l’Ajuntament, que primer va proposar vacunar al mossèn que habitualment fa missa al centre, però aquest es trobava lluny i no hagués arribat a temps. Aleshores, segons explica l’Onada en un comunicat, es va demanar "expressament" a l'alcalde que s'acostés al centre per vacunar-se i poder aprofitar el medicament.

La versió de l’alcalde

En un comunicat publicat a les xarxes socials, l'alcalde, Sergi Pedret, ha detallat les explicacions rebudes: "Des de l'equip de coordinació van decidir que, abans de llençar aquestes vacunes, calia aprofitar-les i van demanar-me de rebre aquesta vacuna jo i una altra persona, ja que per temes de gestió de la crisi sanitària són habituals les reunions de l'alcalde amb la residència i per tant consideren oportú fer-ho així", afegeix Pedret, qui diu que en tot moment es van seguir les indicacions dels responsables de vacunació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00