Jueves, 06 de Mayo de 2021

Otras localidades

Accidentes industriales

IQOXE: Un any perdut, també pels alcaldes

Els alcaldes dels municipis propers a la indústria química creuen que s'ha perdut un any: dotze mesos després de l'accident d'IQOXE, lamenten que tot continuï igual i retreuen a la Generalitat la poca celeritat a l'hora d'implantar millores en la seguretat del sector.

Bombers a la zona de la planta d'IQOXE, el gener de 2020.

Bombers a la zona de la planta d'IQOXE, el gener de 2020. / ACN

Un any després de l'explosió a la planta d'IQOXE hem volgut parlar amb els alcaldes de La Canonja, Roc Muñoz, i de Vila-seca, Pere Segura. Dos dels municipis que limiten amb el polígon sud i que conviuen amb la indústria química. Tots dos lamenten que dotze mesos després de l'accident tot continuï igual i retreuen a la Generalitat la poca celeritat a l'hora d'implantar millores en la seguretat del sector.

A l'esquerra, Pere Segura, alcalde de Vila-seca. Roc Muñoz, alcalde de La Canonja, a la dreta. / Cedida

Exigeixen sensors a temps real, més seguretat, i informació i formació sobre com reaccionar en casos així per tota la ciutadania que viu al voltant de la indústria química. L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, lamenta que tots aquests compromisos verbals, però també inclosos en les conclusions de la comissió d'Estudi duta a terme pel Parlament, encara no s'hagin materialitzat i apunta que, malgrat la pandèmia, la introducció de canvis ha de ser una prioritat per les autoritats competents.

Una visió que comparteix l'alcalde de la Canonja: Muñoz critica també els tempos del govern català i assegura que, si no hi ha celeritat, la credibilitat i la confiança de la població es perd a marxes forçades. Segons els dos batlles, el debat no és posicionar-se a favor o en contra de la Química sinó aconseguir un equilibri entre la seguretat i el benestar dels treballadors i els ciutadans, i el desenvolupament d'un dels principals sectors econòmics de la demarcació. Podeu recuperar la conversa sencera al reproductor que encapçala aquesta notícia.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?