Soroll Camp de TarragonaSoroll Camp de Tarragona
Ocio y cultura
Accidentes industriales

IQOXE: Un any perdut, també pels alcaldes

Els alcaldes dels municipis propers a la indústria química creuen que s'ha perdut un any: dotze mesos després de l'accident d'IQOXE, lamenten que tot continuï igual i retreuen a la Generalitat la poca celeritat a l'hora d'implantar millores en la seguretat del sector.

Bombers a la zona de la planta d'IQOXE, el gener de 2020. / ACN

Camp de Tarragona

Un any després de l'explosió a la planta d'IQOXE hem volgut parlar amb els alcaldes de La Canonja, Roc Muñoz, i de Vila-seca, Pere Segura. Dos dels municipis que limiten amb el polígon sud i que conviuen amb la indústria química. Tots dos lamenten que dotze mesos després de l'accident tot continuï igual i retreuen a la Generalitat la poca celeritat a l'hora d'implantar millores en la seguretat del sector.

A l'esquerra, Pere Segura, alcalde de Vila-seca. Roc Muñoz, alcalde de La Canonja, a la dreta. / Cedida

Exigeixen sensors a temps real, més seguretat, i informació i formació sobre com reaccionar en casos així per tota la ciutadania que viu al voltant de la indústria química. L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, lamenta que tots aquests compromisos verbals, però també inclosos en les conclusions de la comissió d'Estudi duta a terme pel Parlament, encara no s'hagin materialitzat i apunta que, malgrat la pandèmia, la introducció de canvis ha de ser una prioritat per les autoritats competents.

Una visió que comparteix l'alcalde de la Canonja: Muñoz critica també els tempos del govern català i assegura que, si no hi ha celeritat, la credibilitat i la confiança de la població es perd a marxes forçades. Segons els dos batlles, el debat no és posicionar-se a favor o en contra de la Química sinó aconseguir un equilibri entre la seguretat i el benestar dels treballadors i els ciutadans, i el desenvolupament d'un dels principals sectors econòmics de la demarcació. Podeu recuperar la conversa sencera al reproductor que encapçala aquesta notícia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00