Sociedad
IQOXE

Clam unànime a Tarragona per exigir més seguretat a la química

Sindicats, veïns, ecologistes i alcaldes lamenten que no hagi canviat res d'ençà de l'accident d'IQOXE i fan front comú per exigir a la Generalitat que compromeixi amb els compromisos pendents

Concentració a la plaça de la Font. / ACN

Tarragona

Un any després de l'accident a Iqoxe -en el que van morir tres persones-, Tarragona reclama de manera unànime més seguretat a la química. Veïns, sindicats i alcaldes lamenten que un any després tot continuï igual o pitjor, ja que el departament d’Interior està incomplint el nou pla d'emergències en no haver instal·lat sensors alertant de manera automàtica dels accidents.

200 persones s'han concentrat aquest dijous al vespre a la plaça de la Font, davant de l'ajuntament, exigint millorar el control a la indústria i més transparència. Els veïns propers als polígons diuen que dormen amb por, tots coincideixen en el fet que no hi ha hagut cap abans ni després. També hi ha hagut un acte similar paral·lel al barri de Bonavista. 

El clam cap al govern català és comú: que compleixi els compromisos pendents. Implementar sensors per monitoritzar l'activitat a temps real, endurir la normativa o bunkeritzar sales de control són peticions que han quedat a l'aire, igual que la millora de plans d'informació a la ciutadania.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00