Sociedad

Madrenas presenta 13 milions en inversions i pressiona Guanyem i PSC

El govern denuncia la "pinça" de Guanyem Girona i del PSC, que han avançat que hi votaran en contra

L'aprovació del pla d'inversions queda en mans de Ciutadans, que públicament no s'ha posicionat

L'alcaldessa Marta Madrenas diu que estan en joc millores en escoles i la compra de nous autobusos

Roda de premsa de Marta Madrenas Quim Ayats / Gerard Vilà ACN

Girona

Era una convocatòria d'urgència. L'alcaldessa Marta Madrenas, acompanyada del vicealcalde Quim Ayats, han presentat aquest dissabte un pla d'inversions per al 2021 que suma més de 13 milions d'euros, una aposta "inaudita" després que l'estat hagués suspès la disciplina fiscal aquest any. Les 120 partides -la més gran, d'habitatge, amb 2.500.000 euros- s'han negociat amb els partits les darreres setmanes, segons el govern; però la negativa dels dos grans grups de l'oposició (Guanyem i el PSC) ha motivat l'alarma de l'ajuntament.

"Quan els hi vam presentar ens van insinuar que no ho diguéssim públicament i ho hem respectat, però ahir a través d'un missatge de text ens van dir que votaran en contra de totes les inversions, fins i tot les proposades que havien aportat ells. És inexplicable", ha assegurat Madrenas. Segons l'alcaldessa, algunes inversions -com millores en escoles o l'adquisició de dos nous autobusos- s'han d'aprovar sí o sí aquest mateix mes per poder-se executar al 2021.

Guanyem justificava aquest divendres la seva posició dient que el pla d'inversions no dona respostes a la covid. "Veient les partides sembla que aquí no hi hagi hagut cap crisi", afirmaven irònicament en un comunicat. Els socialistes han demanat aparcar la proposta del govern, en la que hi troben a faltar solucions pels talls de llum i en matèria d'ocupació, i negociar directament els pressupostos

Sense Guanyem ni el PSC, el govern municipal necessita Ciutadans, ja sigui amb el seu suport o amb una abstenció. Fonts del partit taronja han explicat encara no tenen una decisió presa. "Ciutadans ja farà el que hagi de fer", ha dit Madrenas, que no ha volgut avançar l'estat de les negociacions amb aquest grup.

Les inversions dels darrers anys han oscil·lat entre els sis i set milions d'euros, encara que aquest any el projecte puja als 13 milions perquè l'estat ha aixecat la regla de la despesa que impedia als ajuntaments endeutar-se. El pla contempla posar en marxa la comissaria del barri de Santa Eugènia (350.000 euros), el pla d'asfaltatges (1.230.000) i propostes tan concretes com una nevera pel centre de distribució d'aliments (5.000).

El ple en què s'han de votar aquestes inversions és aquest mateix dilluns.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00