Sociedad

L'estació de Rodalies de Plaça Catalunya tindrà un accés des d'Universitat

L'actuació per millorar la seguretat i la capacitat d'aquesta estació costarà uns 20 milions d'euros i està previst que comenci l'any que ve

Andana que actualment no s'utilitza / Mònica Peinado CADENA SER

Barcelona

L'estació de Rodalies de Plaça Catalunya tindrà un nou accés des de l'intercanviador de metro de Plaça Universitat i es posarà en servei una part de l'andana, que ara mateix no s'utilitza. És una actuació d'uns 20 milions d'euros que augmentarà la seguretat i la capacitat en aquesta estació, que utilitzen cada dia 68.000 viatgers.

El Pla de Rodalies preveu recuperar un antic accés a les andanes de Catalunya que hi ha al vestíbul de l'estació de metro d'Universitat, en el lloc on ara mateix hi una un punt d'atenció al client de TMB. Aquesta antiga entrada, que va estar oberta molt poc temps, porta a una part de l'andana que ja està construïda, que està a continuació de l'actual, però que ara no s'utilitza. La idea és posar en servei aquests 200 metres d'andana, de manera que els trens que venen de Sants s'aturin a una punta (la més propera a Universitat) i els que venen d'Arc de Triomf a l'altra (on s'aturen actualment) i així els viatgers tindran molt més espai.

El coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, ha dit en una entrevista a SER Catalunya, que aquesta actuació garantirà més seguretat, però també més capacitat. Explica que, quan l'andana està plena, els viatgers triguen més a pujar i baixar del tren, les escales no engoleixen i tota l'operació s'allarga. Per tant, aquesta actuació és una de les necessàries per incrementar la freqüència de pas en aquesta estació.

Fa mig any, Macias explicava a les xarxes socials que s'estava redactant l'avantprojecte d'aquesta millora de l'estació de Plaça Catalunya que inclou també la modernització del vestíbul . Ara s'està en fase de redacció dels projectes i la idea és que els primers treballs comencin al llarg del 2022.

També es faran actuacions perquè hi puguin passar trens de dos pisos per aquesta estació. Ara no és possible perquè el pont metàl·lic que porta a la línia 3 i que passa per sobre de les vies de Rodalies no deixa espai suficient, per tant, "s'hauran de retocar lleugerament les vies per guanyar l'alçada necessària".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00