Sábado, 08 de Mayo de 2021

Otras localidades

Grífols provarà un medicament que generaria immunitat immediata contra la Covid-19

La farmacèutica iniciarà al febrer un assaig clínic amb 800 persones i dirigit pels investigadors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà

Imagen de archivo

Imagen de archivo / Europa Press

Grífols iniciarà al febrer un assaig clínic amb un medicament que podria proporcionar immunitat immediata contra la Covid 19. Es tracta d'una immunoglobulina rica en anticossos del virus que s'han obtingut de donants de plasma que han superat la malaltia. La farmacèutica assegura en un comunicat que seria especialment útil "com a complement de la vacuna en la fase primerenca després de la vacunació".

 

Aquest medicament, administrat per via subcutània, oferiria una protecció immediata després de l'exposició a virus i es podria utilitzar per protegir la gent gran, personal sanitari i pacients immunodeficients, en què la vacunació estigui contraindicada.

Segons explica Grífols en un comunicat, la hipòtesi de partida és que la persona positiva en Covid que rebi aquest medicament no arribarà a desenvolupar símptomes greus de la malaltia, de manera que no haurà de ser hospitalitzada. Per això es podria administrar en centres d'atenció primària a aquells pacients que acaben de donar positiu.

L'assaig clínic, que ha d'avaluar la seguretat i eficàcia d'aquest medicament, s'iniciarà al febrer i tindrà com a investigadors principals als doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà. En ell participaran 800 persones asimptomàtiques, però que han donat positiu en Covid.

A l'octubre de 2020, Grifols va iniciar juntament amb altres companyies i diverses agències de salut nord-americans un assaig clínic amb Immunoglobulina Anti-Coronavirus en pacients hospitalitzats greus. Els resultats es coneixeran abans de l'estiu.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?