Sociedad
Medio ambiente

El GOB demana explicacions a Autoritat Portuària per les obres a Es Castell

Vol saber com s'ha desenvolupat la instal·lació de morts entre el Moll d'en Pons i Cala Figuerasses

Cada boia té a sota un mort de dos metres quadrats de ciment que afecta a l'ecosistema marí. / GOB Menorca

Mahón

El GOB s'ha dirigit a Autoritat Portuària del port de Maó per a conèixer quines prevencions ambientals s'han aplicat davant la instal·lació de més de 100 morts de ciment a la vorera que va de Moll d'en Pons a Cala Figuerasses.

Els ecologistes també volen saber si s'ha fet qualque estudi previ de presència de valors ambientals i si s'han estudiat cap tipus de mesures minimitzadores de l'impacte o compensatòries. El GOB recorda que el centenar de boies instal·lades en aquest tram de costa van acompanyades d'un mort de ciment d'un parell de metres quadrats. Això són més de 200 m2 de zona afectada, en una àrea que, com es recordarà pel cas de les obres del moll de cala Corb, hi podria haver espècies protegides.

En una anterior actuació a la zona es fa afectar una colònia de Cladocora caespitosa, un corall mediterrani sota especial protecció.

Així mateix, també s'ha demanat saber si cadascuna d'aquestes boies està destinada a un nou amarrament ja que veient la gran distància dels molls, hi cabrien embarcacions de gran eslora. A més, es sol·licita si s'han tingut en compte els estudis de capacitat de càrrega nàutica de l'illa que el Govern Balear està elaborant. S'ha de tenir present que les barques no queden al port sinó que surten al litoral i, per tant, el seu efecte transcendeix l'amarrament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00