Sociedad
Crisis económica coronavirus Covid-19

Les agències de viatges porten deu mesos sense ingresos

Xisco Mulet, president d'AVIBA, lamenta la manca d'ajudes del Govern a un sector que ha vist tancar un 25% d'oficines

La crisi fa que els aerports com el de Barajas estiguin pràcticament buits. / PIXABAY.

Mahón

Les agències de viatges de Balears es senten oblidades pel Govern a l’hora de repartir ajudes per superar al crisi. Així ho diu el president de la seva associació, AVIBA, Xisco Mulet.

Segons ell, les agències porten des de març sense ingressos per culpa de la pandèmia ja que ningú viatja, la gent que havia fet reserves prèvies ha cancel·lat els desplaçaments turístics i això ha obligat, a més, a tornar-los els doblers. Fruit de tot això no hi ha ingressos i, a més, hi ha empreses que s’han hagut d’endeutar per fer front a les despeses. Ja han tancat entre un 20 i un 25 % de les oficines del sector.

Mulet qualifica de 'decepció' que a la reunió de divendres del Govern balear per aprovar ajudes a empreses que ho estan passant molt malament no s'acordés cap línia per a les agències de viatges.

L’esperança de cara al futur es centra en la vacuna explica el president d’AVIBA. Si la immunització arriba a un percentatge important de població d’aquí i dels mercats emissors, el proper estiu podria salvar-se econòmicament, afirma Xisco Mulet.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00