Sociedad

El departament d'educació només ha lliurat un 5% dels 300.000 ordinadors compromesos per als alumnes

Les empreses contractades no han complert les dates d'entrega previstes als contractes signats a finals de setembre, però la Generalitat no pot exigir una indemnització

Un noi observa una pàgina web des del seu ordinador portàtilACN

Barcelona

El departament reitera l'explicació que ha donat fins ara per explicar la lentitud amb què estan arribant els equips. Hi ha un problema de manca de dispositius i de components per fabricar-los al mercat internacional i per això les empreses concessionàries -Saytel i Telefònica- no han complert els terminis d’entrega que fixen els contractes, que posaven com a topall per entregar el total dels 224.225 portàtils encarregats el 30 de desembre de 2020. El govern confia que abans que acabi el segon trimestre estaran tots repartits tot i que la secretaria general del departament, Nuria Cuenca admet que potser tampoc estaran tots d’aquí a tres mesos. “pot ser que passi -que no arribin tots- però en qualsevol cas el nostre objectiu està posat en què al març entregarem la majoria o acabarem completant la distribució de tots els dispositius i no volem pensar en un altre objectiu”.

Fonts del departament han explicat a SER Catalunya que malgrat el plec de condicions de l’adjudicació no preveu cap pròrroga en aquests terminis, la Generalitat no pot aplicar les penalitzacions econòmiques previstes perquè els motius del retard no són imputables a la gestió de les empreses. demandar a les empreses concessionàries perquè els motius del retard no son imputables a les empreses.

Els ordinadors encarregats faran curt

Els contractes signats el 30 de setembre de 2020 amb Saytel i Telefónica estableixen que les empreses han de proporcionar 224.225 portàtils. A aquesta xifra cal sumar els 30.000 que encarregaran el Ministeri d’educació i el consorci Red.es i els fons que es transferiran a les escoles concertades perquè comprin 30.000 equips més. Amb tot, la suma queda curta per cobrir els més de 328.000 alumnes que estan matriculats en els cursos pels quals es va anunciar aquesta compra: tercer i quart d'ESO, Batxillerat i cicles de grau mitjà.

La conselleria es va comprometre a facilitar ordinadors també els alumnes vulnerables que no tinguessin ordinador a casa a partir de cinquè de primària.

Si han arribat les connexions MIFI’s

El departament assegura que si s’ha completat el repartiment de les 45.000 connexions a internet que es van detectar que es necessitaven perquè els alumnes que no tenen connexió a casa puguin seguir les classes. Els contractes preveuen l’arribada de fins a un total de 90.000.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00