Martes, 02 de Marzo de 2021

Otras localidades

ENTREVISTA EN 'HORA 25' ENTREVISTA EN 'HORA 25' La vicepresidenta tercera del Gobierno, Nadia Calviño, en directo con Pepa Bueno para hablar del dato del paro y de la situación económica de España

El Govern vol que la ruta entre Maó i Barcelona sigui de servei públic

L'executiu balear planteja una OSP oberta amb un màxim de preu

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu / Cadena SER

El Govern balear proposarà a Madrid que la ruta entre Menorca i Barcelona sigui OSP oberta. La idea és fer d’aquesta connexió una declaració de servei públic on hi podrien participar més d’una companyia amb una sèrie de condicionants.

La ruta amb Barcelona és la principal connexió amb la península i l’opera durant tot l’any la companyia Vueling, que ho fa en solitari durant els mesos d’hivern. En aquest període els preus s’arriben a disparar tot i el descompte de resident, un sistema imperfecte segons el propi conseller de Mobilitat, Marc Pons.

La proposta del Govern descansa damunt de tres condicionants. El primer seria un preu de referència fixe de 60 euros, al qual se li hauria d’aplicar el descompte de resident. En segon lloc es fixaria també un sostre màxim de 180€, per evitar els preus abusius de fins a 400 euros que s’han pogut veure en aquest darrer Nadal. Finalment, un tercer condicionant que obligaria a les companyies a mantenir un mínim de 3 freqüències diàries durant tot l’any, amb un vol a primera hora del matí, un altre al migdia i un a darrera hora de vespre.

La intenció del Govern és que aquesta OSP oberta s’implanti com a prova pilot a la nostra illa i que després sigui un sistema que es pugui traslladar a altres rutes.

 

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?