Sábado, 27 de Febrero de 2021

Otras localidades

TURISME

Andorra perd tres milions de turistes durant el 2020

El què significa una caiguda del 37% respecte les xifres de l'any 2019

Andorra per tres milions de turistes durant el 2020.

Andorra per tres milions de turistes durant el 2020. / ASSOCIACIÓ EIX CENTRAL

El departament d'Estadística ha publicat el darrer informe d'entrada de visitants en el qual es mostra una caiguda del 37% respecte les xifres de l'any 2019. En aquest sentit, dels més de 8.230.000 turistes que van arribar al Principat, el passat només ho van fer 5.200.000, unes des que s'expliquen perfectament per les mesures que restringien la mobilitat especialment de França i d'Espanya però també de tota Europa durant força mesos.

En aquest sentit, des mitjans de març, coincidint amb el confinament total, no va entrar ni un sol visitant fins a principis de juny, quan França va assimilar Andorra al Pas de la Casa. Setmanes més tard, Espanya també va reobrir la seva frontera i va permetre tenir uns mesos de juliol agost i setembre, pràcticament iguals als del 2019.

Coincidint de nou amb les restriccions a la mobilitat que van imposar els països veïns a partir de l'octubre la caiguda va ser de nou molt pronunciada, fins arribar al desembre on els 211.000 turistes que van venir, representen un -75% respecte l'any anterior quan pràcticament es va arribar als 800.000.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?