Viernes, 26 de Febrero de 2021

Otras localidades

Salut mental en temps de covid

Mireia Pascual, periodista

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Últimament no heu notat apatia? Cansament esgotador? Tristesa? Ens pot la situació alguns dies, veritat? Portem mesos bombardejats de notícies roïns diàriament. De dades desbordades que desdibuixes realitats humanes plenes de sofriment i pena. Esta situació ens ha robat temps i abraçades, besos i ha reconvertit tot en una gèlida distancia on les mirades, a la força s’han hagut d’intensificar per a transmetre allò que abans expressàvem amb més gestos a la cara.

Estem farts i fartes! Tenim ganes de gaudir de lo senzill. I açò està començant a cobrar-se les primeres víctimes a nivell de salut mental. Perquè un sofriment continu, una sensació de carència de llibertat és esgarrifosa i profundament un atac sobre el nostre benestar. No parem d’escoltar que ens cuidem amb mascaretes, amb la llavada de mans, etc. Però ara més que mai cal que cuidem el nostre cabet, el que està tot el dia parlant-nos i dient-nos coses, analitzant els estímuls externs gens agradables.

Cuideu la ment, busqueu deleitar-vos amb coses que la facen somiar, respirar i oblidar la realitat per uns minuts. Doneu-li lletres en forma de llibres, escolteu música que la faça ballar, agraïu cada dia estar vius i poder superar un dia més entre el caos, abraceu-vos en la distancia digital i si podeu isqueu cada dia a mirar el cel, des de la finestra, recordareu que la llibertat té tant de valor... i que cada vegada estem més prop de recuperar-la. Cuideu la ment i també el cos serà més sa. Estimeu-vos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?