Sociedad

La derrota més celebrada

L'Spar Girona ha perdut per 77-74 contra Schio però es classifica per primer cop per als quarts de final de l'Eurolliga, on s'enfrontarà a Perfumerías Avenida.

Achonwa, que ha fet el partit de la seva vida, ha fallat l'últim atac quan les italianes ho tenien tot de cara per superar Girona en l'average.

Alfred Julbe ha estat expulsat a l'equador del tercer quart després de rebre dues tècniques amb pocs minuts de diferència.

Les jugadores ho han celebrat. / Imatge: David Subirana cedida per Uni Girona

Girona

Quan, a l'inici del segon quart, l'Uni Girona ha aconseguit una renda de màxima de 14 punts res feia pensar que arribaríem a viure l'únic atac de Famila Schio amb el cor en un puny i que celebraríem con una victòria que Achonwa, la jugadora que ha firmat el partit de la seva vida amb 28 punts, fallés el llançament decisiu, el que impedia que la victòria de les italianes fos per més de 4 punts, el que hauria deixat les jugadores de l'Uni i els seus aficionats amb un pam de nas. Al final, el 86-82 de Fontajau ha estat el passaport.

No ha estat el millor partit de l'Uni però sí que ha sabut sobreposar-se a tots els mals moments que hi ha hagut durant el partit; quan la renda de +14 ha passat a ser de -9 o quan Alfred Julbe ha hagut d'abandonar el partit després de rebre dues tècniques gairebé seguides.

I això que el conjunt gironi ha començat amb una marxa més i de seguida ha gestionat un marge còmode de punts. Amb una bona defensa, un atac vertiginós i l’encert desmesurat de María Araújo des de la línia de 3 (3/4) la renda s’ha enfilat fins als 12 punts al final del primer quart (16-28).

La distància ha crescut fins a 14 només començar el segon parcial però Schio, com era d’esperar, ha reaccionat. Amb una defensa més ajustada i aplicant el Gruda sistema (ha anotat 16 dels 36 punts del seu equip), ha anat llimant les distàncies fins arribar a situar-se a només 3 punts. Un 2+1 de Reisingerova (11 punts al descans) després de la cinquena assistència de Laia Palau ha permès anar als vestuaris amb un +6 (36-42) tranquilitzador.

La tendència del segon quart s'ha accentuat al tercer. Schio ha trobat moltes facilitats per deixar Achonwa amb avantatge i ella sola capgirat el marcador i ha portat el seu equip a la renda màxima (9 punts, 5 per sobre en l'average) just al moment que l'àrbitre expulsava Alfred Julbe amb una segona tècnica per protestar que un llançament sobre la botzina no tenia temps material d'haver estat executat amb els 0.9 que senyalava el marcador de possessió.

La reacció de l'Uni ha estat fulminant amb un parcial de 0-8 que ho deixava tot per decidir (56-55). Semblava que el moment més difícil havia passat però després d'un triple de Sottana la renda de les italianes ha tornat a enfilar-se fins als 7 punts.

Amb dos bàsquets de Reisingerova (19 punts), un de Gray i un 2+1 d'Eldebrink l'Uni ha tornat a reaccionar i fins i tot ha tingut pilota per haver-se situat per davant en el marcador (74-73) però l'ha desaprofitada i Sottana, en l'atac posterior, ha tornat a clavar un triple que ha a situat el seu equip amb un +4 que equilibrava el bàsquet average particular i que només donava al bitllet a l'Uni pel general.

Gray ha tornat a trobar Reisingerova, la txeca ha rebut falta però només ha anotat 1 dels 2 tirs lliures dels que ha disposat i ha deixat l'última possessió (curta) en mans de les italianes, que amb un bàsquet de 2 en feien prou. A Achonwa, però, se li havia acabat la ratxa.

PERFU

El rival als quarts de final serà el Perfumerías Avenida de Salamanca, que no ha donat cap opció als rivals del seu grup A. L’eliminatòria es disputarà a doble partit a mitjans del mes de març en seu única.