Sociedad

El Girona s'emporta el derbi per efectivitat i capacitat de sacrifici

Un gol de Pablo Moreno, una defensa numantina i un gran Juan Carlos donen la segona victòria contra el líder.

El Girona talla una ratxa de 4 partits sense guanyar i s'acosta a la zona de play off.

Pablo Moreno ha marcat el segon gol d'aquesta temporada. / Imatge: LFP

Girona

El Girona ha començat la segona volta de la millor manera possible a aquestes alçades; guanyant un partit que en el 99% dels casos hauria perdut o empatat. Davant d'un rival amb un potencial enorme, l'equip ha sabut competir i ha tingut la sort i l'efectivitat que li ha faltat altres dies.

fitxa

GIRONA 1: Juan Carlos, Calavera, Bueno, Bernardo, Franquesa (Ramalho 45’); Cristóforo, Monchu, Samu Saiz (Kébé 85’); Aday (Valery 69’), Stuani (Sylla 69’) i Pablo Moreno (Bárcenas 62’) ESPANYOL 0: Diego López, Miguelón, David López, Cabrera, Pedrosa; Bare (Mérida 84’), Darder; Puado (Wu Lei 78’), Melamed (Vadillo 84’), Embarba i De Tomás GOLS: 1-0 Pablo Moreno (41’) ÀRBITRE: Pulido Santana i Areces Franco (VAR). Ha ensenyat targeta als locals Franquesa i Santi Bueno i al visitants Embarba i David López.

L’Espanyol ha tingut la pilota, ha arribat més, ha tingut ocasions per donar i per vendre però el Girona no li ha perdut mai la cara al partit i n’ha fet prou amb una de clara per marcar.

Amb un 4-1-4-1 amb Cristóforo cobrint les espatlles de Monchu i Samu Saiz, l’equip que prepara Francisco ha començat patint per fora, després ho ha fet per dins i ha tingut en Juan Carlos i la falta de punteria un gran aliat. Però també ha tingut capacitat d’amenaça.

Puado, als 12’, ha desaprofitat una passada interior amb un xut precipitat que ha anat alt. Als 17’, Juan Carlos ha desviat a corner un xut de Melamed i s’ha cobert de glòria tres minuts més tard aturant amb la cuixa una rematada de cap de David López des de l’àrea petita. Poc abans Stuani havia acabat amb poca convicció una jugada que semblava fora de joc però que, en cas d’haver acabat en gol, el VAR l’hauria donat per bo.

El partit s’ha accelerat a partir d’aquest moment. RDT ha tapat un xut de Samu Saiz després d’un córner que anava camí de porta (21’) just abans de sorprendre Juan Carlos en la porteria contrària amb un xut llunyà i sec que ha passat a prop del pal (23’).

Embarba, amb una rosca amb l’esquerra ha fet tremolar els tres pals (29’) i Bernardo ha hagut de tirant-se a terra per tapar una pilota morta que Cabrera volia convertir en gol (37’) per seguir mantenint el 0 al caseller.

El gol ha arribat després d’una pilota recuperada a la banda dreta que Stuani ha cedit de cares a Samu Saiz i que el ‘10’ ha filtrat amb l’ajuda involuntària de Keidi Bare a Pablo Moreno que, entrant pel vèrtex de l’àrea, ha encarat i batut Diego López per dalt (41’).

La primera mitja hora de la segona meitat ha seguit el mateix patró. Francisco ha situat a Ramalho al lateral esquerre en el lloc de Franquesa, que tenia una targeta, l’Espanyol ha seguit atacant amb tot, el Girona reculant cada cop més, defensant més a prop de porteria i vivint de l’encert de Juan Carlos.

Només començar, el porter ha fet misto quan ha sortit a tallar una pilota a fora de l’àrea i Calavera li ha cobert les espatlles traient amb el cap sobre la línia el xut de RDT (48’). Poc després, Melamed ha trobat les mans del porter i Puado el pal esquerre en una pilota penjada (54’).

Tot hauria pogut aplanar-se si l’àrbitre no hagués anul·lat un gol a Stuani (55’) per una falta sobre David López que només ell ha vist. L’Espanyol no s’ha espantat i ha seguit posant setge a la porteria del Girona i ha tingut l’última gran ocasió als 67’ quan, en una centrada de RDT des de l’esquerra, Keidi Bare ha rematat de cap completament sol i Juan Carlos ha posat la mà ferma a la seva esquerra.

Amb el pas dels minuts l’Espanyol s’ha anat precipitant i ha anat oferint espais a la seva esquena que el Girona no ha sabut aprofitar a la contra. Amb tot, Francisco ha mogut amb criteri la banqueta i ha anat temperant un partit que ha anat morint a poc a poc sense més conseqüències.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00