Martes, 18 de Mayo de 2021

Otras localidades

Es dispara la demanda de treballs universitaris per encàrrec

Algunes empreses admeten un creixement d'un 20%

Els estudiants paguen a empreses perquè els hi redactin treballs a la carta

Es dispara la demanda de treballs universitaris per encàrrec

Cadena SER

 Amb l'arribada de les classes online, els estudiants estan més disposats a pagar a empreses perquè els hi redactin treballs a la carta. En alguns casos, són entregues que porten molta dedicació. Diversos portals en línia ofereixen treballs de final de grau o de final de màster "originals i realitzats des de zero". Expliquen que redacten el contingut fase per fase i s'encarreguen de fer diverses entregues per les revisions amb el tutor. L'empresa TuTfg.es admet a aquesta emissora que la seva clientela ha crescut un 20% a Catalunya des de l'inici de la pandèmia.

El portal Apruebatodo.com, amb una plantilla de 400 professors col·laboradors i amb seu a Sant Cugat, reconeix un creixement similar. El preu ronda els 12 euros per pàgina, de manera que un treball de final de grau de 100 pàgines passa dels mil euros de pressuposts. "Aprendràs i aprovaràs mentre gaudeixes del teu temps lliure", es pot llegir a la seva web. Asseguren que tenen un creixement sostingut any rere any i que "aquest últim no ha sigut una excepció".

És il·legal?

La realitat és que aprofitar-se'n no és cap delicte. Pot ser que s'infringeixi el règim disciplinari de la universitat, per tant, et podrien expulsar o sancionar, però no és una activitat il·legal. "Estan dirigits a fer un frau: que l'estudiant no faci la seva feina. Des del punt de vista del dret penal i la propietat intel·lectual és irrellevant", explica la presidenta de la Secció de Drets de Propietat Intel·lectual de l'ICAB, Marta Insua. Recorda que els autors "reals" del treball són els qui consenteixen que es divulgui sense el seu nom.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?