Sociedad

L'augment de contagis obliga a obrir una segona UCI al Mateu Orfila

A Ciutadella, la incidència acumulada a 14 dies és ja de 938 casos per cada 100.000 habitants

Imatge d'arxius / GETTY IMAGES

Mahón

Es compleixen els pitjors presagis i l’Hospital Mateu Orfila es veu obligat de nou a obrir la segona UCI.

Aquest diumenge migdia es notificaven 22 casos nous de Covid, quatre dels quals passaven directament a planta, fent que pugés la pressió hospitalària amb 5 pacients a la Unitat de Cures Intensives i 18 més a la planta de medicina interna.

Amb la UCI 1 pràcticament plena es decidia, fins i tot, traslladar un dels pacients de UCI a la Clínica Juaneda, però a darrera hora d’aquest diumenge la situació s’agreujava amb l’ingrés d’un altre pacient greu i la direcció de l’Hospital decidia donar la passa d’obrir la segona UCI. Aquest fet, com ja ha passat malauradament altres vegades, implicarà la cancel·lació de bona part de les intervencions quirúrgiques.

A més, durant la tarda del diumenge ingressaven 4 pacients més a planta, per tant, són ja 22 els llits ocupats a medicina interna més els 6 de la UCI. Són un total de 28 persones hospitalitzades, la xifra més elevada des de l’inici de la pandèmia.

A part, aquest dissabte es tornava a igualar el rècord negatiu de contagis, amb 53 casos diagnosticats en només 24 hores.

A falta de l’actualització oficial de les dades que aquesta casa els ha avançat, serien 557 els pacients actius ara mateix i la xifra total de contagis superaria ja els 1.900 casos des de l’inici de la pandèmia.

La incidència acumulada a 14 dies és ara de 543 casos per cada 100.000 habitants. A Ciutadella, el municipi amb la pitjor situació, la incidència a 14 dies de 938 casos, seguida des Mercadal amb 555 casos per cada 100.000 habitants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00