Sociedad

L'ocupació de l'Hospital Mateu Orfila arriba ja al 73% de la seva capacitat

Els pacients Covid ingressats són ja 29

Imatge d'arxiu / Cadena SER

Mahón

L’ocupació de l’Hospital Mateu Orfila arriba ja al 73%.

L’increment de casos greus de Covid, que ara mateix suposa l’ocupació de 23 habitacions de la planta de medicina interna i 6 llits de la Unitat de Cures Intensives, obliga a reajustar de no la programació quirúrgica prevista per aquesta setmana.

Pel moment, la decisió de la direcció mèdica del centre hospitalari és la de mantenir oberts només 4 dels 6 quiròfans oberts aquest dimarts, i a partir de dimecres mantenir-se operatius només 3, ja que la majoria de les intervencions que estan en agenda corresponen a pacients oncològics i a cirurgies que requereixen estades hospitalàries de manco de 48 hores.

A més, s’ha pres també la decisió de posposar una intervenció de Traumatologia, no urgent, per la llarga estada hospitalària postoperatòria que implicava.

Des de la direcció s'anirà valorant en cada moment la pressió assistencial i l'ocupació de llits per determinar si és necessari reajustar serveis en funció de com evolucionin els ingressos de pacients COVID. Sentim la directora mèdica de l’hospital, Tamara Contreras.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00