Sociedad

Més apostes online, però menys atesos als hospitals

Els pacients addictes al joc que van per primera vegada a l'hospital han baixat un 40%

Els especialistes avisen que en els pròxims mesos hi haurà un augment de persones que demanaran ajuda

Creixen les apostes onlineACN

Barcelona

Els principals hospitals especialitzats de Catalunya avisen que la pandèmia ha agreujat l’addicció als jocs i a les apostes, però diuen que els efectes es notaran en els pròxims mesos. De fet, de moment el nombre de consultes d’aquests casos s’ha reduït als centres d’atenció.

A l’Hospital de Bellvitge han passat d’atendre gairebé 400 persones amb addicció al joc en primera visita, a 224. I a l’Hospital de Sant Pau han passat de 95 consultes a 58. En total, els pacients han baixat un 40%, però els caps de servei dels dos centres expliquen que des del moment que algú comença a jugar fins que les apostes es converteixen en patològiques pot arribar a passar un any. Per això, creuen que de moment no s’estan notant els efectes de l’increment que ha provocat la pandèmia i el confinament.

L’altre motiu pel qual el nombre de consultes s’ha reduït, segons els especialistes, és perquè els sistemes de derivació ara mateix no estan funcionant correctament a causa de la pandèmia. “L’explicació no és perquè hi hagi una menor demanda sinó perquè probablement hi ha menor derivació per part de l’assistència primària, que està focalitzada en el tractament de la covid”, afirma Santiago Duran, cap de la unitat de conductes addictives de l’Hospital de Sant Pau.

Tot i així, quan la situació de la pandèmia millori, en els pròxims mesos, els metges diuen que arribarà una allau de casos que permetrà veure com s’han agreujat aquestes addiccions. “De moment no tenim la dimensió real del problema, però d’aquí poc la veurem”, explica la Susana Jiménez, especialista en psicologia clínica.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00