Hoy por Hoy Reus
Actualidad
Reus

Del tancament a un nou futur per la zona del Carrilet

El Govern de Reus no tanca la porta a treballar conjuntament amb l'oposició el futur de la zona del Mercat del Carrilet abans que acabi el mandat. Un posicionament que arriba un dia després de l'anunci per part de l'executiu de Carles Pellicer d'ajornar el tancament de l'equipament fins al 2024.

El regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, als estudis de Ràdio Reus aquest dijous. / Joel Reche

Reus

El Govern de Reus no tanca la porta a treballar conjuntament amb l'oposició el futur de la zona del Mercat del Carrilet abans que acabi el mandat. Un posicionament que arriba un dia després de l'anunci per part de l'executiu de Carles Pellicer d'ajornar el tancament de l'equipament fins al 2024. El regidor d'Empresa i Ocupació, i responsable dels Mercats Municipals, Carles Prats, ha passat pel Soroll Camp de Tarragona l'endemà de fer públic l'ajornament. Prats ha explicat que la darrera renovació dels lloguers dels paradistes, que acabava aquest mes de juny, anava vinculada a l'arribada d'un operador extern, d'un supermercat que dinamitzés l'espai. Una arribada que no es va donar i que va precipitar l'anunci del tancament.

Ara s'obre un nou període fins al juny de 2024 en el que s'haurà de definir el futur urbanístic de la zona. Precisament, aquesta nova data límit per tenir enllestit el projecte és el que ha permès legalment fer una nova concessió per aquests tres anys i mig als paradistes, apunten des del govern.Un període en què l'executiu municipal realitzarà modificacions a l'interior del Mercat per millorar-ne l'aspecte i l'eficiència energètica, entre altres qüestions. L'executiu municipal vol fer un esforç perquè la ciutadania es faci seu el futur de la zona i participi activament en els aspectes que ha d'incloure aquesta nova centralitat que plantegen a la zona sud de la ciutat.

🎥 Els paradistes del Mercat del Carrilet de #Reus retiren simbòlicament la pancarta contra el tancament de l'equipament.

Finalment continuarà obert, com a mínim, fins al juny de 2024. pic.twitter.com/2BY5B6VCu6

L'oposició, satisfeta

El PSC ha celebrat la decisió del govern i assegura que és l'adequada. Els socialistes mantenen la seva confiança en la viabilitat de l'equipament, com ja han defensat en el darrer any i mig. Adverteixen, però que no volen que la qüestió sobre el futur del mercat i el seu entorn es converteixi en un dels eixos centrals de la campanya de les pròximes eleccions municipals. En aquest sentit, emplacen al govern de Junts per Reus, Esquerra Republicana i Ara Reus a treballar des de ja mateix en un projecte conjunt que quedi tancat abans dels comicis per evitar que la decisió quedi en mans del pròxim executiu municipal. Una proposta que el regidor Prats no ha rebutjat, recordant que és el govern el que ha de prendre la decisió final.

La CUP per la seva banda, ha celebrat la decisió, un anunci que veu com una victòria col·lectiva de tots els agents socials que s'havien posicionat en contra del tancament. A més, els anticapitalistes asseguren que la rectificació del govern de Pellicer llença per terra els arguments que esgrimien per tancar el Mercat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00