Sociedad
POLÍTICA

Tret de sortida a la campanya

A Tarragona hi ha 18 escons dels 135 del Parlament en joc als comicis del proper 14 de febrer, amb uns resultats més incerts que mai segons les enquestes publicades fins ara, que han donat fins a tres possibles guanyadors.

Paperetes electorals. / ACN

Tarragona

Els partits arrenquen la campanya electoral a Tarragona respectant el toc de queda i sense la tradicional enganxada de cartells a la mitjanit. Hi ha 18 escons dels 135 del Parlament en joc als comicis del proper 14 de febrer, amb uns resultats més incerts que mai segons les enquestes publicades fins ara, que han donat fins a tres possibles guanyadors. Una campanya amb cares noves a la majoria de partits: només repeteix per segon cop la socialista Rosa Maria Ibarra, i el diputat de Ciutadans, Matías Alonso, per quarta vegada.

Són les eleccions que concentraran més dones com a cap de cartell a la demarcació: la vallenca Raquels Sans per Esquerra, les tarragonines Inma Rodríguez pel PP i Laia Estrada per la CUP, la socialista Rosa Maria Ibarra i Isabel Lázaro, que serà la cap de llista de VOX i que, segons el CIS, podria obenir entre un i dos escons.

De fet, aquesta és la única enquesta territorialitzada per demarcacions de les que fins ara s'han publicat: dóna com a guanyador al PSC, però amb només un 20% dels vots, cosa que no ha passat mai fins ara. Un percentatge molt baix per al guanyador que significaria una fragmentació del vot també inèdita: fins a 8 candidatures tenen opcions d'obtenir representació, això si el PDeCat, que ostenta moltes de les principals alcaldies tant a l'Ebre com al Camp de Tarragona, no acaba per obtenir també un representant.

La resta de caps de cartell son l'exalcalde de Valls Albert Batet, per Junts, l'ebrenc Jordi Jordan d'En Comú Podem i l'exregidor reusenc Marc Arza pel PDeCAT. Aquestes són les nou llistes a les que les enquestes donen alguna opció d'obtenir representación, Malgrat que els electors trobaran als col.legis electorals encara nou paperetes més.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00