Sociedad

Crevillent aprova l'adhesió al Pla Resisteix

Es tracta de ajudes destinades als autònoms i les microempreses de fins a 10 treballadors que s'hagen vist afectades especialment per les restriccions a causa de la pandèmia

José Manuel Penalva / Ayuntamiento Crevillent

Crevillent

L'Ajuntament de Crevillent rebrà 623.522 euros en les ajudes del Pla Resisteix que la GVA ha destinat als autònoms i les microempreses de fins a 10 treballadors que s'hagen vist afectades especialment per les restriccions a causa de la pandèmia del COVID-19. D'aquests 623.522 euros, la pròpia GVA aportarà 389.701’25, la Diputació d'Alacant 140.292’45 i l'Ajuntament de Crevillent 93.528’30.

L'Alcalde José Manuel Penalva ha estat mantenint reunions durant les passades setmanes amb els tècnics municipals encarregats de la gestió d'aquestes subvencions, demanant-los per la seua part i per la part de tot el govern, la major agilitat i eficàcia possible a causa de la gran necessitat que tenen actualment els autònoms de Crevillent de rebre aquestes ajudes per a poder mantindre actius els seus negocis.

També l'Alcalde va mantindre una reunió la setmana passada amb la Director General d'Administració Local junt dels alcaldes i alcaldesses de la província d'Alacant i acompanyat pel 1r Tte. Alcalde i regidor d'Indústria i Comerç i la Regidora d'Economia Sostenible per a coordinar els procediments per a la concessió de les citades ajudes.

Per a l'Alcalde de Crevillent, “aquestes ajudes són molt importants per a moltes persones ofegades per la crisi, en el qual s'han vist obligats a tancar per la necessitat d'adoptar mesures restrictives per a salvar vides. I necessiten fonamentalment agilitat i rapidesa. I totes les administracions necessiten posar el millor de si mateix perquè siga així.

En total, els autònoms i microempreses de fins a 10 treballadors es podran beneficiar d'unes ajudes directes de 2.000 euros més 200 euros per treballador, destinades a cobrir les despeses corrents que tinga aquesta.

Els sectors que es poden beneficiar són aquells que venen determinats pel Decret llei 1/2021 del Consell de 22 de gener de 2021 i publicat en el D.O.G.V. el 26 de gener. Fonamentalment afecta a hostaleria i restauració, agències de viatge, microempreses i autònoms de l'àmbit culturals, esportiva i recreativa. No obstant això, el detall dels possibles beneficiaris i dels requisits es troben en la citada norma.

Serà l'Ajuntament qui comunicarà quan es podran sol·licitar les ajudes. És un compromís d'aquest Govern agilitar al més prompte possible aquests tràmits i fer la publicitat necessària perquè tothom tinga coneixement d'aquestes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00