Miércoles, 03 de Marzo de 2021

Otras localidades

URBANISME

Constructors a l'expectativa

La Generalitat limitarà la construcció a primera línia de mar de tot el litoral català entre Malgrat de Mar i Alcanar, el que representarà l'aplicació d'una moratòria de llicències d'obra a tots els municipis costaners mentre es redacta el Pla Director Urbanístic.

El sector de la construcció ha quedat profundament tocat a causa de la crisi provocada per la pandèmia.

El sector de la construcció ha quedat profundament tocat a causa de la crisi provocada per la pandèmia. / ACN

El sector de la construcció tarragoní està a l'expectativa sobre quina afectació tindrà la limitació d'aixecar edificis a primera línia de mar per part de la Generalitat. Preocupa sobretot la durada de la moratòria de llicències d'obra a tots els municipis costaners mentre es redacta el Pla Director Urbanístic, que a la Costa Brava ha estat de dos anys, així com la quantitat de sòl que afectarà. 

Els professionals defensen que s'hagin de protegir els paratges naturals, però demanen concreció en un moment d'incertesa com l'actual, ja que projectes importants pel sector poden quedar-se pel camí. Gregori Salvat, president del Gremi de la Construcció al Baix Camp, explica que hi ha actuacions entre Salou i Cambrils que ara mateix estan a la corda fluixa.

Nou cop i nova crisi

La noticia ha estat com una galleda d’aigua freda per un sector que torna a caure en dificultats econòmiques just quan semblava que aixecava cap després de la crisi del 2008. Salvat confia que la inversió en obra pública per part de les administracions municipals ajudi a aguantar el cop provocat per la crisi de la Covid-19.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?