Sociedad

El Mateu Orfila instal·la un nou TAC portàtil provisional

Aquest equipament donarà servei mentre es posa a punt del nou equip d'última

generació que s'ha adquirit per un import d'un milió d'euros

Moment d'arribada del nou TAC / IB-Salut

Mahón

L’Hospital Mateu Orfila va rebre aquest dimarts un nou TAC portàtil, subministrat per l’empresa Canon, que servirà per atendre de forma provisional la demanda d’aquests tipus de proves diagnòstiques.

Aquest tomògraf portàtil va arribat dimarts matí en vaixell des de Barcelona i s’ha col·locat a l’exterior de l’Hospital, a la zona de l’entrada del bloc Diàlisi i Radioteràpia, amb l’ajut de dues grues articulades, i donarà servei mentre es completa el procés d’instal·lació i posada a punt del nou equip d’última generació que s’ha adquirit per un import d’un milió d’euros.

Durant aquesta setmana, es completarà el procés d’instal·lació amb l’objectiu que el proper dilluns, dia 8, pugui començar la formació en el maneig d’aquest equip per part dels sis radiòlegs i 16 dels tècnics de formen part del Servei de Diagnòstic per Imatge de l’Hospital Mateu Orfila.

Aquest TAC portàtil és un Canon Aquilion Prime, el mateix model d’última generació que el tomògraf que ha comprat l’Àrea de Salut de Menorca, per substituir l’actual equip de 12 anys d’antiguitat, i que es preveu que entri en funcionament durant el mes de març.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00