Sociedad
Coronavirus Covid-19

"Obrir dues hores més no soluciona res"

Decepció i optimisme a parts iguals entre bars, gimnassos i llibreries. Mentre els restauradors diuen que continuen igual, és a dir, al límit, la resta celebren amb contenció les noves mesures, que a uns els permetran reobrir i als altres poder aixecar persianes els dissabtes.

Terrassa de la plaça de la Font. / ACN

Tarragona

El sector de la restauració està decebut amb les noves mesures sanitàries aprovades. Bars i restaurants podran obrir a partir de dilluns una hora més tant al torn de l'esmorzar com del dinar: per tant, al matí podran servir de dos quarts de vuit a dos quarts d'onze i al migdia de la una fins a dos quarts de cinc. Francesc Pintado, portaveu de l’Associació Empresarial d’Hosteleria de Tarragona, diu que “no serveix de res” i ho qualifica com a “molles de pa”, ja que el que realment es reclamava era una obertura ininterrompuda del matí fins a la tarda.

Els gimnassos, tancats des de fa setmanes, podran tornar a obrir amb una reducció de l'aforament del 30%, que és el que ja tenien, i un màxim de sis persones en activitats grupals. José Luis Torrente, representant a Reus, diu que és “una bombona d’oxigen”.

Les llibreries també sortiran beneficiades ja que podran obrir els dissabtes, equiparant-se d'aquesta manera als centres culturals -ara per ara, els caps de setmana només poden obrir comerços essencials, és a dir, supermercats i farmàcies-. Gertudis Adserà, de la llibreria Adserà de Tarragona, ho celebra ja que els libres “són un aliment per l’ànima, molt necessaris en aquesta època tant complicada”.

Queixes del sector del comerç

Les botigues i centres comercials hauran de continuar tancats, igual que els escoles de dansa, i precisament per això demà al matí protestaran a Tarragona, un acte simultani a les quatre capitals catalanes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00