Sociedad

Eixorcs

El Girona firma el seu pitjor registre golejador a aquestes alçades de campionat des que juga a Segona o Primera.

L'entrenador diu que la falta d'un golejador entonat és el que impedeix estar a prop dels sis primers.

Stuani aquesta temporada només ha fet 2 gols. / Imatge: Girona FC

Girona

El Girona porta 17 gols en 24 jornades i aquest registre és el més baix de totes les temporades que ha jugat a Segona Divisió o a Primera. La temporada que s'hi acosta més és la 11/12 i n'havia fet 6 més que ara. Només l’Albacete, amb 16 gols, i l’Alcorcón, amb 13, n’han marcat menys aquest curs i tots dos conjunts estan en zona de descens.

El Girona no està tan enfonsat en la classificació perquè la seva solvència defensiva ho compensa. Només ha encaixat 20 gols i aquesta és la segona millor prestació, només superada pels 19 gols que havia rebut la temporada 14/15.

A diferència dels equips que marquen la pauta, el Girona no té cap golejador amb registres importants. El líder, el Mallorca, tampoc però entre Dani Rodríguez (6), Amath (6), Abdón (6) i Salva Sevilla (5) han fet 23 gols. El mateix li passa al Leganés, on Sabin Merino (7) i Borja Bastón (4) han firmat 11 dels 25 gols i al Rayo, que suma 15 gols dels 28 que ha fet entre Antoñín (6), Isi (5) i Andrés Martín (4).

En canvi, el segon, l’Almería, acumula 20 gols de 34 en les botes de Sadiq (11) i Corpas (9); l’Espanyol té els 13 gols de Raúl de Tomás i Puado i Embarba n’han fet 5 cadascún mentre que l’Sporting, el quart, té a Djurjevic amb 15 gols dels 25 que ha fet l’equip asturià.

El màxim golejador del Girona és Mamadou Sylla, amb 5 gols, i no marca des de l’1 de desembre. El segon màxim golejador és Stuani amb 2 dianes quan l’any passat a aquestes alçades en portava 18. També n’han fet 2 Monchu i Pablo Moreno i Nahuel Bustos encara s’ha d’estrenar a la lliga. És a dir, 11 gols repartits en 4 jugadors.

L’entrenador, Francisco, admet que és un registre “molt pobre” i que així s’explica “la diferència de 7 punts amb el cinquè o sisè”. Reconeix que tenen “molt bons davanters” però que “cap està al 100%” i confia que d’aquí al final “algun d’ells ensopegui alguna ratxa”.

El cas de Stuani és el més cridaner. “Aquest equip estava fet en base al que podia aportar Stuani però ha tingut mala fortuna amb els problemes físics i també hi ha altres companys que estan aquí per aportar”, ha explicat un Francisco que no vol, malgrat tot, que ningú posi en dubte a l’uruguaià: “ell s’exigeix al màxim, ho dóna tot i estic segur que arribarà el seu moment i ho aprofitarem”.

Registres pírrics

De les 9 victòries que porta el Girona aquesta temporada, cinc han estat per 1-0, dues per 2-1 i només dos triomfs han estat per dos gols de diferència, contra Albacete i Logroñés (2-0). En cap partit ha fet 3 gols o més.

En 12 partits, és a dir, la meitat, no ha vist porteria i ara mateix porta una ratxa de 2 gols marcats en 7 partits. En aquest tram de campionat només ha sumat una victòria, la que va obtenir contra l'Espanyol, i ha passat de tenir els mateixos punts que el 6è -l'últim equip que disputaria el play off- a distanciar-se a 7.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00