Sociedad

Mor un home de 69 anys amb Covid

La bona notícia és que només s'han diagnosticat 11 casos en els darrers 4 dies

Imatge d'arxiu / CAIB

Mahón

Menorca lamenta aquest dilluns una nova mort relacionada amb la Covid. Es tracta d’un home de 69 anys que duia 13 dies ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Mateu Orfila. Aquest pacient tenia patologies prèvies i és la 31a (trenta-unena) víctima que la Covid deixa a Menorca, la onzena d’aquest 2021.

Per altra banda, continua la tendència a la baixa de la corba de contagis. Aquest dilluns s’ha notificat només un cas, un fet habitual dels dilluns ja que els diumenges no es fan proves a les UVAC. Però aquest únic positiu marca també una tendència que es ve repetint en els darrers dies. De fet, divendres només es van notificar 2 casos, 3 dissabte i 5 diumenge. Es tracta d’una xifra molt inferior a les que es venia registrant aquestes passades setmanes on hi havia una mitjana de més de 20 casos al dia.

A més, també s’han donat 65 altes, per tant en aquests moments hi ha a Menorca 206 pacients actius, 6 d’ells ingressats a la UCI de l’hospital Mateu Orfila i 12 més ingressats a planta. A més, hi ha també 7 sanitaris seguits per Salut Laboral i 3 més en aïllament. La resta de pacients, 181, estan en seguiment per part de les UVAC.

Ara mateix, la incidència acumulada tornaria a caure per davall de 250 casos, que és el llindar que marcaria un hipotètic descens del nivell 4 al nivell 3. Avui aquesta incidència a 14 és de 243, i de 86 a 7 dies.

Aquest proper divendres el Govern ha d’anunciar els nous canvis respecte a les mesures de restricció i de seguir aquesta dinàmica es podria pensar en una flexibilització d’aquestes normes, tot i que en la darrera visita a Menorca, la presidenta del Govern, Francina Armengol, va ser molt clara, deixant entreveure que la desescalada aquesta vegada es faria de forma més lenta. Armengol refermava també la importància de seguir respectant les restriccions perquè, assegurava, aquestes funcionen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00