Viernes, 26 de Febrero de 2021

Otras localidades

RUEDA DE PRENSA RUEDA DE PRENSA Pedro Sánchez comparece en una rueda de prensa desde La Moncloa

Alaior ofereix un terreny perquè el Govern hi construeixi un nou geriàtric

El consistori faria també una aportació econòmica

Terreny on es podria ubicar el nou geriàtric

Terreny on es podria ubicar el nou geriàtric / Aj Alaior

L’Ajuntament d’Alaior proposa al Govern Balear la cessió d’una part d’un terreny municipal per construir-hi un nou centre geriàtric i un nou centre de dia.

Es tracta d’una parcel·la de 3.118m2, situada al carrer Margalida Comas Camps i designada urbanísticament com a equipament, concretament com a equipament educatiu. Així i tot, amb el “Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma de les Illes Balears”, el Govern podria canviar la seva designació a equipament sociosanitari.

El batle José Luis Benejam remarca que Alaior, per la seva realitat demogràfica, té la gran necessitat de comptar amb un nou centre residencial geriàtric, així com un nou centre de dia per atendre les necessitats de les persones grans i dependents. S’ha de recordar que el municipi conta amb més de 1.000 persones de més de 70 anys. Per dur a terme la iniciativa, el consistori, a part dels terrenys, ofereix també una aportació econòmica.

Per la seva banda, Maria Antònia Pons, regidora de l’Àrea Social, detallar que el Centre Residencial Es Ramal compta amb 31 places, 28 de les quals són de dependència i 2 són privades. D’altra banda, el centre de dia compta només amb 10 places, de les quals 9 són de dependència, i una només és privada.

Actualment, per poder accedir a aquesta plaça privada hi ha una llista d’espera de 10 persones, fet que reforça la necessitat d’un nou centre de dia per donar resposta a totes aquestes sol·licituds.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?