Sociedad
Coronavirus Covid-19

"Totalment insuficient"

Així és com qualifiquen els restauradors tarragonins la nova mesura que els permet obrir dues hores més al dia, diuen que no n'hi ha prou i exigeixen més ajudes directes.

Bar Ca la Meri de Tarragona. / ACN

Tarragona

Els propietaris de bars i restaurants continuen reclamant una obertura continuada des del matí fins a, com a mínim, mitja tarda. Consideren que obrir una hora més a cada franja horària de les permeses actualment sí que ajuda, però no els soluciona res.

L'Associació que els agrupa, l’AEHT, demana més llibertat per poder treballar i assenyala que els negocis no són rentables fins que no omplen com a mínim un 70% de l’aforament. El seu president a Tarragona ciutat, Javier Escribano, diu que tal i com estan actualment no es poden permetre ni pensar a baixar definitivament la persiana: “no és viable plegar perquè s’han de pagar els crèdits ICO i s’haurien de retornar totes les pagues de l’ERTE, és inassumible”. Per això insisteix en que necessiten “més ajudes directes i sense condicions”.

Un dels aspectes que sí que troben positiu a darrere de la barra és poder fer un segon torn a l’hora de dinar: la dilatació del tancament fins a les 16’30h ho permet, mentre que abans no hi havia prou estona.

Clients satisfets

Els consumidors estan força satisfets, ja que tenen més estona per triar el moment per baixar a esmorzar o fer el cafè i permet una millor combinació amb la jornada laboral.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00