Viernes, 26 de Febrero de 2021

Otras localidades

Crisis económica coronavirus Covid-19

El Consell ja suma 535 peticions d'ajudes pel nivell 4 d'alerta sanitària

Si s'accepten totes no es podrà pagar a tothom ja que la partida aprovada és insuficient

L'allau de peticions fa dubtar si es podran pagar totes les sol·licituds presentades.

L'allau de peticions fa dubtar si es podran pagar totes les sol·licituds presentades. / Arxiu.

Un total de 535 persones ja han tramitat les ajudes directes de 1.500 euros mensuals per pal·liar les pèrdues pel nivell 4 d’alerta sanitària. Aquest pagament va destinat a sectors com els de la restauració i la seva cadena de valor, empreses esportives amb espais tancats propis, acadèmies de dansa, ioga i similars. La partida econòmica prevista per aquestes ajudes és de 2,2 milions d’euros. Això resultaria insuficient per pagar a tots els sol·licitants si s’accepten les seves peticions. Si multipliquem 535 beneficiaris per 1.500 euros dona 0,8 milions d’euros a pagar cada mes. Es podrien pagar els  de gener i febrer, però no el de març en la seva totalitat.

Queda per veure quin cribratge fan ara els tècnics del Consell i quantes sol·licituds validen d’aquest total. Les peticions encara es poden formalitzar fins a final de mes. Depèn de les peticions que es rebutgin encara es podrien acceptar d’altres beneficiaris. Cal esmentar que en cas que no hi hagi doblers per a tothom es seguirà un estricte ordre de tramitació.

De tota manera aquesta convocatòria ha motivat una nova queixa de les gestories que tramiten aquestes peticions. Exposen que les ajudes es van publicar al BOIB dissabte i dilluns s'havien de  presentar amb la necessitat de ser dels primers per assegurar-se rebre la prestació. Això va fer que les gestories haguessin de treballar tot el cap de setmana per preparar-ho tot. Exposen que aquesta forma de treballar per part de les administracions els dificulta fer una bona feina i dóna una mala imatge d’improvisació al que podria ser una bona idea per ajudar als col·lectius més afectats per la crisi.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?