Jueves, 25 de Febrero de 2021

Otras localidades

Turismo interior

Benigànim restaura la casa on va viure la Beata Inés per convertir-la en espai turístic

Va ser la casa on va exercir de criada fins que als 18 anys va ingressar al convent de les Agustines Descalces

El interior de la casa de la Beata Inés

El interior de la casa de la Beata Inés / AVAN

L'Ajuntament de Benigànim ha rehabilitat amb la intenció d'obrir al públic quan passi la pandèmia la casa on va viure la Beata Inés de petita, una casona de finals del segle XVI i principis del XVII.

Amb aquesta intervenció l'Ajuntament té com a principal objectiu transformar la casa en un centre d'atracció turística i d'explicació del patrimoni històric i cultural del municipi, posant en valor part de l'immoble, fins avui pràcticament en desús, on la beata va passar part de la seva infància i adolescència exercint de criada.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Aquesta casa de propietat municipal i element fonamental de la ja existent “Ruta de la Beata”, el recorregut de la qual acull aquells llocs per on va transcórrer la vida d'aquesta religiosa i que han perdurat a través dels anys, albergarà la recreació històrica d'algunes estades, sala d'exposicions i una retrospectiva de personatges il·lustres que han transcendit deixant un important llegat religiós, cultural i artístic durant els segles del XVII al XIX a Benigànim.

Serà un reclam turístic que, al costat de la ja existent Casa Records de la Beata Inés, inaugurada en 2017 en el convent de les Agustines descalces de Benigànim, “convertiran a la localitat en un destí patrimonial atractiu per a tots aquells devots de la Beata Inés i amants de la història, l'art i la cultura”, segons han indicat des de l'Ajuntament.

Aquesta casa va ser l'última llar que va habitar la Beata Inés (1625-1696) fins que va ingressar en el convent de les Agustines Descalces de Benigànim el 25 d'octubre de 1643, als 18 anys.

La casa va passar a propietat municipal l'any 1976 cedida per la família Cuquerella que era la propietària en aquest moment. A partir d'aquí ha estat utilitzada com a Casa de Cultura i alberga la biblioteca municipal i la Llar del Jubilat. La major part de la casa estava en desús i és la que ara ha estat habilitada.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?