Sociedad
MEDI AMBIENT

"No som el solar de Catalunya"

Més de la meitat d'ajuntaments de la Conca de Barberà reclamen canvis a la Generalitat a l'hora d'autoritzar els parcs eòlics.

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, junt amb altres alcaldes de la Conca de Barberà, llegint un comunicat on es posicionen en contra de l'allau de projectes d'energies renovables, a Santa Coloma de Queralt. / ACN

Tarragona

La Conca de Barberà, en peu de guerra contra la proliferació de parcs eòlics a la comarca: 13 dels 22 ajuntaments han signat un manifest en què reclamen a la Generalitat un acord amb el territori abans d'autoritzar-los.

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí acaba de posicionar-se en contra d'un projecte d'Endesa, que ha anunciat una inversió de 180 milions per produir hidrogen a partir d'energia eòlica amb aerogeneradors que s'haurien de construir. L’alcalde, Josep Maria Vidal, diu que estan a favor de les energies renovables però amb condicions: “volem que s’implementin de manera consensuada, d’acord amb el territori, amb un retorn directe cap a la ciutadania. Ens estan tractant com un solar”.

De fet, des de l'inici de l'energia eòlica a Catalunya hi ha hagut quatre marcs normatius diferents. En els darrers 8 anys, a tot Catalunya només s'han instal.lat 12 megawatts d'energia eòlica, i la potència total instal.lada avui és aproximadament una tercera part del que sumen els reactors nuclears d'Ascó i Vandellòs.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad