Domingo, 28 de Febrero de 2021

Otras localidades

La recuperació econòmica, eix de les propostes el 14F per Girona

Busquem la clau gironina de les eleccions

Un operario coloca las urnas y papeletas electorales en una mesa

Un operario coloca las urnas y papeletas electorales en una mesa / David Zorrakino (Europa Press)

La recuperació econòmica de les comarques de Girona marca les propostes dels partits per Girona en aquestes eleccions. Totes les formacions també aposten per començar les obres del nou Trueta aquesta nova legislatura.

La clau, coincideixen, és recuperar l’economia productiva i perdre el mínim de negocis possibles pel camí, com diuen PDeCAT i Cs. La CUP també diu que per sortir de la crisi cal garantir un habitatge digne a famílies vulnerables.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Tots els partits aposten per començar les obres del Trueta en els propers quatre anys. També, tots (menys la CUP) avalen obres com el baixador de l’AVE, l’ampliació de l’autopista del Maresme i la variant d’Olot.

La candidata del PSC, Sílvia Paneque, aposta per reflotar el sector turístic amb els fons Next Generation, mentre que la cap de llista d’Esquerra, Teresa Jordà, posa el focus en l’àrea urbana de Girona.

Junts per Catalunya planteja vertebrar els municipis amb la fibra òptica. Gemma Geis és la seva candidata.

En total, més de 500 MIL electors podran escollir entre 18 paperetes. Segons el CIS, En Comú Podem amb Rosa Lluch i Vox tindrien opció de tenir un escó. Un escó al que també hi aspiren el PP, amb l’exregidora de Figueres Maria Àngels Olmedo, i el Partit Nacionalista de Catalunya, que porta al capdavant l’antic portaveu de Junts per catalunya a l’Ajuntament de Girona.

Constitució de meses

2.183 persones de les més de 7.600 cridades - entre titulars i suplents - per ser a una taula electoral han presentat al·legacions als jutjats gironins per no ser-hi aquest diumenge. Són gairebé 3 de cada 10.

Tot i això, segons el govern està garantida la presència del 99% de les persones cridades a les meses, entre titulars i suplents. En tot cas, la junta electoral central demana que, si falta gent en alguna taula, es tinguin en compte els primers votants i que se’ls descarti si són gent gran, si diuen que tenen alguna malaltia o alguna altra excusa. I sinó, recórrer als suplents d’altres col·legis.

Precisament per això s’hauran d’esperar a que estiguin constituïdes totes les meses. Si a les 10h hi ha meses encara sense muntar, es tancaran i es votarà 48 hores després.

A Girona ciutat, aquest diumenge es desplegaran 170 persones per garantir les eleccions, entre els responsables de salut, representants de l'administració local i els porters, que seran un 50 per cent més de l'habitual.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?